Annons ↓ Annons ↑

Djungeltrumman väljer: Dejtställen

Är du sugen på att dejta men känner dig lite lost i djungeln av restauranger, barer, caféer och ställen? Du kan vara lugn – vi har skräddat en guide till stans bästa dejtställen. 

Barer och restauranger

Boulebar Rosenlund, Rosenlundsgatan 8 

Ta reda på om din dejt gör sig väl på gruset. Hos Boulebar Rosenlund kan ni ha en helkväll eller bara slinka förbi på en hederlig boulematch. Här gäller det att din dejt är en värdig förlorare eller vinnare.
Hållplats: Grönsakstoget
Spårvagn: 2 och 6
Buss: 16, 19 och 25

Bruk, Friggagatan 4

Det relativt nya tillskottet Bruk passar väl om du bor i östra Göteborg och är sugen på en riktigt classy dejt med cocktails. Personalen är supertrevlig och kunnig och maträtterna passar perfekt för dig som vill äta något litet men inte är sugen på en brakmåltid. 
Hållplats: Svingeln
Spårvagn: 1, 3, 6, 8 
Buss: 17, 58, 121, 173, 311, 501, 502, 515, 519, Blå, Lers, Gul, Grås, Svart och Aåss

Diket, Karl Johansgatan 11

Diket i Majorna är litet och mysigt. Här hittar du den där intima stämningen, plockrätter och vin på tap. Perfekt ställe för dig som trivs i en lagom sorlig kvartersmiljö. 
Hållplats: Stigbergstorget
Spårvagn: 3, 9 och 11

Champagnebaren, Kyrkogatan 13

Champagnebaren är en solklar favorit för dig som är sugen på att slå på stort med ostron och champagne. Om ni får feeling att fortsätta kvällen ligger mysiga och murriga Unity Jazz och Bruno bara fem fotsteg bort, bokstavligt talat. 
Hållplats: Domkyrkan
Spårvagn: 2 och 6 
Buss: 16,19 och 25

Faye Emmy, Parkgatan 21

Faye Emmy är ett perfekt ställe för en lyckad dejt. Här finns en meny som erbjuder allt ifrån goda ostar och smarrigt tilltugg till rejälare måltider och en massa olika sittplatser att välja på. Får ni tråkigt kan ni alltid kila över till systerstället Studio HPKSM. 
Hållplats: Vasaplatsen
Spårvagn: 2, 6, 7 och 10
Buss: 16, 19, 158 och 753

Juan Font, Teatergatan 36

Juan Font är en gömd liten pärla vid Teatergatan. Här är det högt i tak, pizza och ost- och chark som står på menyn. Till detta kan du givetvis få något gott i glasen. Perfekt för dig som gillar dejter som involverar mat. 
Hållplats: Valand
Spårvagn: 4, 5, 7 och 10
Buss: 18, 55 och 753

Kino, Linnégatan 21

Kino är en klassiker när det kommer till dejtställen. Inled kvällen med att se en film och glid sedan över till restaurangen för lite middag och något gott att dricka. Ett upplägg som är svårt att misslyckas med. 
Hållplats: Prinsgatan
Spårvagn: 1 och 6
Buss: 60

Mestiza, Skanstorget 10

Att dela mat med sin dejt är ett lite mer avslappnat och socialt sätt att äta middag på än att slå på stort med vita dukar och fyra sorters bestick. På Mestiza kan du beställa in en massa gott att avnjuta tillsammans med din dejtkompanjon. Dessutom har de ett riktigt bra vinutbud. 
Hållplats: Handelshögskolan
Spårvagn: 2 och 6

Foto: Amanda Båmstedt

Oizo, Munkebäcksgatan 30

Kålltorpspoppisen Oizo har sadlat om till kvällsöppet, det gillar vi skarpt. Här hittar du pizza, burrata, mastiga mackor och soppor i en avslappnad atmosfär. Perfekt ställe för vardagsdejten. 
Hållplats: Sanatoriegatan 
Spårvagn: 3 och 5

Wine Mechanics, Lilla Waterloogatan 15

Upptäck vad Gamlestan har att ge. Wine Mechanics ligger i de gamla slakthuslokalerna ett stenkast ifrån spårvagnshållplatsen. Här träder du in i en unik och industriell miljö, där lokalernas storlek bidrar till en pampig känsla, men låt dig inte avskräckas av det.
Hållplats: Gamlestads Torg
Spårvagn: 4, 6, 7, 8, 9 och 11

Zamenhof, Esperantoplatsen 5

Arkadspel kan lätta upp vilken stel stämning som helst, det är åtminstone redaktionens hypotes. På Zamenhof kan man välja och vraka bland gamla goa arkadspel och dricka och äta gott samtidigt. 
Hållplats: Stenpiren
Spårvagn: 1, 3, 9 och 11
Buss: 50, 60, 114, 285, 286, Röd, Rosa

Caféer 

Fyrens Ölkafé, Stigbergstorget 1

Om du klassar dig själv som en musiknörd så passar en tur till Fyrens Ölkafé nog dig som handen i handsken. Här kan du inleda besöket med att botanisera bland diverse genres hos Bengans för att sedan kila upp för en kaffe, öl eller kaka. Har du tur bjuder stället även in till en spelning framåt kvällen.
Hållplats: Stigbergstorget
Spårvagn: 3, 9 och 11

Gelaterian, Grönsakstorget 1

Lär känna din dejt lite bättre via hens glassmak. Hos Gelaterian hittar du ett helt bibliotek av smaker. Något som passar strålande för dig som är sugen på att fånga höstens sista solstrålar med en glass i handen.
Hållplats: Grönsakstoget
Spårvagn: 2 och 6
Buss: 16, 19 och 25

Kampanilen, Karl Johansgatan 5

Något sött till en sötnos? Nej nu ska vi sluta vara sötslisliskiga. Men faktum är att Kampanilen är proffs på sötsaker. Här kan du dricka kaffe och frossa i praliner tills du storknar. 
Hållplats: Stigbergstorget
Spårvagn: 3, 9 och 11

Kastello, Landsvägsgatan 38

Här hittar du riktigt gott kaffe och en massa sittplatsmöjligheter. Får ni slut på samtalsämnen hänger det ofta konst på väggarna som kan ge er något att prata om. 
Hållplats: Prinsgatan
Spårvagn: 1 och 6
Buss: 60

Foto: Natalie Greppi

Pedro tipsar

Pedro Lima bloggar inte bara för oss utan har även stenkoll på några mysiga guldkorn till dejtställen. Här är hans tre bästa tips: 

Beebar, Stora Saluhallen, Kungstorget 13-15

Stället där man alltid känner sig välkommen, gott bemötande och go atmosfär som smittar av sig om man känner att själva dejten skulle bli lite stel.
Hållplats: Kungsportsplatsen
Spårvagn: 4, 5, 7 och 10
Buss: 18, 50, 52 och 55

Palmhuset, Slussgatan 1

Perfekt dejtspot för dig som vill fly till tropisk värme.
Hållplats: Centralstationen
Spårvagn: 1, 2, 3, 4, 7, 9,11 och 13
Buss: 17, 58, 60, Röd och Svart

Clarion Hotel Post, Drottningtorget 10 

Mystiskt, mörkt och elegant! Perfekt om du vill ha en lite mer privat och intim dejt.
Hållplats: Centralstationen
Spårvagn: 1, 2, 3, 4, 7, 9,11 och 13
Buss: 17, 58, 60, Röd och Svart