Annons ↓ Annons ↑

Krogar om krisen – Hugo Hall, kock och krögare

Hur mår krog- och nattlivet i coronatider? Vi har tagit tempen på några av stans alla krögare och kulturutövare. Möt Hugo Hall som driver Champagnebaren, Unity Jazz, Bar Bruno och Kollektivet Dryckeshandel med sina kompanjoner. 

Hej, vem är du och vad arbetar du med? 
– Hugo Hall – kock och krögare. Driver tillsammans med kompanjoner Champagnebaren, Unity Jazz, Bar Bruno och Kollektivet Dryckeshandel.

Vad tycker du om det rådande läget i Göteborgs krogliv? 
– Oj, jag har många känslor. Vad tycker jag? Jag tycker det är så jävla hemskt att den branschen som jag värnar mest kämpar för sin överlevnad. Men samtidigt känner jag hopp – krogar, leverantör och gäster sluter samman och hjälps åt och stöttar vilket är fantastiskt. Det är en otroligt fin och kollegial stämning bland krogar just nu. Det finns en extrem värme och kämparglöd som är värmande och stärkande. En jävla värme som är underbar. Sen är det också läskigt och sorgligt att alla inte kommer klara sig.

Hur har stämningen varit hos er på sistone? 
– Den har varit blandad. Från början var den chockartad, snäpp på panikslagen. Men den har vuxit till något annat, till en kämparanda där roller har suddats ut lite och vi är alla nu i ett lag där vi kämpar för samma sak. Solidaritet är väl rätt ord egentligen. Stämningen är familjär och lite schizofren.

Hur kommer era öppettider att se ut framöver? 
– I stort sett oförändrade. Champagnebaren har öppet ungefär som vanligt men vi stänger lite tidigare. Unity Jazz som vanligt förutom lördagslunchen som vi har slopat och Bruno öppnar kl 20 istället för kl 17.

Hur tror du att framtiden kommer att se ut för krogbranschen? 
– Jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Men jag hoppas att hjärtekorgarna överlever och att dussinkrogarna dör.

Vad har ni gjort för att parera de konsekvenser som det rådande corona-läget har lett till?
– Vi har fått säga upp all extrapersonal och de fastanställda är permitterade. Vi har kostnadssanerat hela verksamheten. Sagt upp städ, tvätt och så vidare. Säjer ut lager med betydligt lägre marginaler. Hushåller som fan med pengarna helt enkelt. Delar av det har varit lärorikt.

Vad har ni för uppmaningar till Göteborgarna?
– Detta är så svårt. Jag antar att Göteborgarna ska följa myndigheternas rekommendationer. Samtidigt måste jag uppmana Göteborgarna att gå ut om de är friska och ej i riskgrupp. Går man inte på krogen finns inte krogen kvar. Men vem är jag att uppmana folk?

Hur stöttar en bäst sina favoritkrogar?
– Precis som vanligt. Om man kan. Man kan ju köpa presentkort och take-away om det erbjuds. Och planera för framtiden. Hade du tänkt ha ditt bröllop utomlands? Boka Champagnebarens innergård med Unitys husband och cocktails. Ta en semester i din egen stad, lev som du gjort utomlands fast i Göteborg, lev!