Annons ↓ Annons ↑

På Bruk skapas smakfull harmoni

Bruk är Göteborgs senaste tillskott på barkartan där enkelhet och smakfullhet står i fokus. Vi har pratat med en av grundarna, Patrik Zeedigh, inför öppningen. 

Berätta om gänget bakom Bruk, hur lärde ni känna varandra och vilken roll har du på Bruk? 
– Vi lärde alla tre känna varandra på Drinks20 och Dinner22. Jag var barchef under fem år och hade Erik vid min sida under fyra av dessa. Leo lärde vi känna under tiden han jobbade på Dinner22. Så det finns en rejäl dos trygghet i att vi alla jobbat tillsammans och vet att vi funkar bra ihop under service.

Hur föddes idéen till att dra igång Bruk? 
– Både jag och Erik gick i samma tankar en längre tid, att vi ville dra igång något eget. Vi trivdes båda två väldigt bra på Drinks, men kände att det var dags för något nytt. När vi väl satt oss ner och pratat ett par gånger så konkretiserades allting väldigt snabbt och vi började gå på jakt efter en lokal.

När en går in på er Instagram hittar en en länk till en spotifylista fylld med låtar kopplade till drycker, berätta om den. 
– Det började med att vi döpte våra listor på Drinks20 efter cocktails. Nu har vi försökt ta det steget längre och har lite mer av en tanke bakom varje namn. Man finner även en liten förklaring till varje namn. Exempelvis vår rock-lista med namnet Scotch med förklaringen ”rivig och lagom rökig rock”.

På Bruk kommer ni att fokusera på cocktails, berätta om vad som kännetecknar en bra cocktail.
– Ofta tycker jag det blir för många stora smaker, smaker som tar ut varandra istället för att de harmoniserar med varandra. Enkelhet är ofta det bästa enligt mig. Att lyckas hitta en balans mellan grundsmakerna är också oerhört viktigt.

Vad har ni tänkt på i sammanställandet av er cocktailmeny? 
– På vår första meny kommer vi att kategorisera klassiska drinkar som drinktyper. Då är det lätt för gästen att snabbt dra parallellen mellan vår kreation och den klassiska cocktailen och således kunna förstå vilken typ av drink dom beställer utan en längre förklaring.

Hur cocktailvänligt är Göteborg?
– Jag tycker att cocktailscenen är bra, de senaste åren har det kommit upp många bra och trevliga cocktailbarer i Göteborg.

Vad kommer ni att servera utöver cocktails? 
– Utöver cocktails kommer vi lägga stor vikt vid vårt kök, där Leo kommer få fria tyglar att skapa mat som är anpassat efter vår bar. Mycket ost och chark, arbetade snacks och mellanrätter. Mat som man gärna vill beställa i en bar. Detta också samtidigt som han kommer ha ett fokus på råvaror i säsong.