Annons ↓ Annons ↑

Göteborgs bästa kanelbullar

Finns det något mer klassiskt inslag på fikabordet än kanelbullen? Antagligen inte. Den 4 oktober är det dags för Kanelbullens dag och vi vet var du hittar några av stans allra godaste kanelbullar. 

Ahlströms konditori, Korsgatan 2

Om du vill avnjuta din kanelbulle i en anrik miljö finns det få konditorier som slår Ahlströms som har funnits i Göteborg ända sedan 1901. Här hittar du en mysig kondismiljö med ett brett sortiment av bakelser och kondisbitar och självklart kanelbullar. 
Hållplats: Domkyrkan
Spårvagn: 2, 6, 11
Buss: 16, 19, 25

Lilla Sur, Solrosgatan 11

Lilla Surs kanelbullar är som en smaksymfoni i munnen. Här kommer du att få köa för såväl Kålltorpsborna som resten av stadens fikafantaster vet om det. Så klä på dig något varmt, och gör dig redo. Den som väntar på något gott du vet…
Hållplats: Solrosgatan
Spårvagn: 3, 5

Da Matteo, Magasinsgatan 17 A, med fler

Da Matteo finns lite överallt runtom i innerstaden och tur är väl det. Här hittar du såväl stora som små Da Matteo-caféer där du kan välja mellan vanliga kanelbullar och kardemummabullar. Om du blir sugen på en kopp kaffe finns det dessutom en massa olika sorter att välja bland. 
Hållplats: Grönsakstorget
Spårvagn: 2, 6, 11, 
Buss: 16, 19, 25, RÖD

Konditori Kampanilen, Karl Johansgatan 5

Hos det moderna hantverksbageriet Konditori Kampanilen hittar du en massa praliner men även riktigt goda kanelbullar som toppats generöst med mandelflarn och pärlsocker. Om du inte är så förtjust i kanelbullar kan du alltid välja något annat från deras stora bullsortiment, här finns även kardemummabullar, solbullar, toscabullar och äppelbullar. 
Hållplats: Stigbergstorget
Spårvagn: 3, 9, 11

Bullen & Brödet, Fjällgatan 34

Bullen & Brödet är som ett litet hål i väggen. Hos det lilla bageriet är kvarterskänslan på topp och har du otur kanske du kan få köa lite, framförallt om du är här under kanelbullens dag. Men oj vad det är värt det. 
Hållplats: Paradisgatan
Buss: 60

Brogyllen, Västra Hamngatan 2, med fler

Brogyllen vid Västra Hamngatan ligger i en pampig lokal med vackra dekorationer. Här kan du verkligen sätta guldkant på ditt fika. Deras kanelbullar har precis perfekt mängd med fyllning, det vill säga mycket, så om du tycker om bullar där det inte snålats med varken kanelen eller smöret så är Brogyllen verkligen värt ett besök. 
Hållplats: Domkyrkan
Spårvagn: 2, 6, 11
Buss: 16, 19, 25 

Café Husaren, Haga Nygata 28

Café Husaren är Hagabullens hemvist. Hagabullen har bakats i caféets lokaler sedan slutet av 1980-talet och är populär bland såväl turister som lokala flanörer. Om du är på jakt efter en enorm kanelbulle som är större än ditt egna ansikte har du kommit helt rätt. Orkar du inte äta upp hela själv kan du alltid dela den med en kär vän. 
Hållplats: Hagakyrkan
Spårvagn: 3, 6, 11

Borgskogs, Stålverksgatan 4B

Borgskogs slog nyligen upp sina lokaler på Ringön och som vi har längtat. Fikafantaster runtom i stan sörjde när de slog igen sin lokal i Linné, men nu är de tillbaka på andra sidan älven och redo att förse alla sockersugna med himmelsk fika. Under kanelbullens dag kommer de dessutom enbart att sälja kanelbullar, bra va!
Hållplats: Stålverksgatan
Buss: 47

Junggrens Café, Kungsportsavenyn 37

Junggrens har en rik historia och öppnade redan 1895. Här har många kulturpersonligheter suttit och fikat med en rykande kopp kaffe i handen genom tiderna. Perfekt för dig som vill köpa en kanelbulle på ett av stans äldsta hak. 
Hållplats: Valand
Spårvagn: 3, 4, 5, 7, 10
Buss: 18, 753