Annons ↓ Annons ↑

Uteserveringsguiden: Barer

Uteserveringssäsongen kickade ingång med en rivstart, reserveratlappar täckte borden längsmed hela Rosenlund, långgatorna var knökade och på Instagram poserade personer tillsammans med en bira iklädd T-shirt. Men hur ska en egentligen hitta rätt bland alla uteserveringar? Du kan vara lugn, med Djungeltrummans uteserveringsguide kommer du navigera som en stjärna bland stadens mer och mindre kända sittplatser i solen.

Barabicu, Rosenlundsgatan 4
Det är enkelt att en spontanöl omvandlas till en helkväll, åtminstone om du befinner dig i Rosenlund. På Barabicu är chanserna för att hugga en plats i solen goda och utsikten mot kanalen är inte heller så tokig. Är du sugen på att dricka något lite mer estetiskt tilltalande så finns även en generös drinklista och titt som tätt står det även en go dj bakom båset.

Boulebar Rosenlund, Rosenlundsgatan 8
Boulebar Rosenlunds uteservering går inte av för hackor. Föreställ dig en ljummen sommarnatt där himmlen skiftar i lavendellila och persikorosa, en dj som står och spelar svängig musik, goda drycker, en och annan gullig hund, fina vänner, festliga obekanta personer och klonkande läten från boulekulor som landar mot varandra i sanden. Ungefär så är en afton på Boulebar.

Café Fluß, Frihamnen 7
Hisingen island levererar. Hos Café Fluß kan du fly allt som heter standard, mainstream och förutsägbart. Området är ihopsnickrat nästan enbart av återvunnet material och är inspirerat av Berlins serveringar längs vattnet. Här kan du dricka cocktails, lokalbryggd öl och ekologiskt vin till tonerna av dj:s som får dig att vilja svänga på dina lurviga.

Hotell Bellora, Kungsportsavenyn 6 
Tråkar hela grejen med att sitta på en uteservering vid sidan av en trottoar och dricka bärs ut dig? Då finns Hotell Belloras takterass Cielo Rooftop Bar som erbjuder en liten flykt från markplan. ”Bara att ta hissen upp till sjunde våningen där du kommer närmre solen och blir en del av himlen”, som de skriver på sin webbplats.

Zamenhof Foto: Alfred Johasson

Intill, Kyrkåsgatan 13
Intill är ett äkta kvartershak där Kålltorps invånare mer än gärna samlas för ett glas eller två. Oavsett om du är en äkta 416-person eller bara har vägarna förbi så är detta ett ställe som är värt ett besök. Maten har rimliga priser och deras uteplatser är det hög konkurrens om.

Kino, Linnégatan 21
Kino serverar inte enbart pastarätter som är to die for, de har även en av stans absolut bästa (och mest fullknökade) uteserveringar. Här är det djungelns lag som gäller, haffa en plats och håll i den hårt.

Market, Rosenlundsgatan 8
Hela Rosenlund är som gjort för att hoppa mellan olika uteserveringar och Market är inget undantag. På Market kan en äta god mat från det latinamerikanska och asiatiska köket, de har även en härlig uteservering där en kan hänga.

Restaurang Röda Sten, 1 Röda Sten
På Röda Sten kan en inleda besöket med att spana konst och sedan sätta dig på trädäcket och dricka något gott med havsbrisen i håret medan du spanar på Stena Line färjorna som åker fram och tillbaka. Ibland händer det även att en som besökare bjuds på livemusik eller ett dj-set. Ingen har väl tackat nej till lite hederlig sjögång på land till tonerna av house och techno?

Zamenhof, Esperantoplatsen 5
Nu är det dags att kräla sig ut från mörkret och Zamenhofs spelhörna, våren är sprungen! Byt ut de gigantiska jengastavarna mot en öl eller två och hugg en av platserna på deras stora uteservering.

Ölstugan 1892 Tullen Kålltorp, Björcksgatan 39
Kålltorp igen. Här finns nog en av de minsta Ölstugan Tullen i Göteborg (rätta mig om jag har fel) och på den pyttelilla tullen finns även en uteservering som är ungefär lika stor som själva Tullen. Här är det mysigt så det förslår, beställ en plocktallrik och njut.