Annons ↓ Annons ↑

Uteserveringsguiden: Caféer

Det är äntligen dags för en kaffe i solen (eller blåsten), men var ska en gå om en vill uppleva den ultimata fikapausen? Du kan sitta still på uteserveringsstolen – Djungeltrumman har svaren. 

Alkemisten Kaffebar & Kafé, Glasmästaregatan 27
Alkemisten är en av Kvillebäckens kronjuveler som tar kaffe på blodigt allvar. Här finner du även smarriga rawfoodbollar och surdegsmackor och har du lite tur så händer det kanske även något festligt i lokalen.

Bengans, Stigbergstorget 1
Det finns inte speciellt många platser på Bengans uteservering så se till att hugg en plats i god tid, för här blir det ofta fullknökat. När solen väl har kikat fram är det nog få ställen som är lika bra att lapa sol på som här och blir det för kallt är det bara att kila ned en våning och fynda CD:s, kassetter och vinyler.

Bönor & Bagles, Linnégatan 48
På Bönor & Bagles kan du stilla din hunger och sörpla soppa och avsluta med en cappuccino eller något annat gott. Här är det även perfekt läge att spana på människor och djur som går längsmed Linnégatan.

Café & Bar Grindstugan, Gamla Allén 2
Vid Trädgårdsföreningens utkant ligger en liten pärla till uteservering. Här kan du både fika och dricka en öl eller två och har du lite tur är det även en trubadur eller komiker som står för underhållningen.

Café Oizo, Munkebäcksgatan 30
Har du gått en runda runt Härlanda Tjärn eller promerat runt i Kålltorp och känner att det börjar kurra i magen? Då är Oizo räddaren i nöden. Med en gedigen uteservering och en fin interiör kan du äta dig mätt på såväl lunch som fika i solen.

Doppio, Linnégatan 7
Doppio är ibland så fullt att den lilla krypinnet immar igen helt av hållet (bättre betyg än så går det nog inte att få?). När din koffeinabstinens slåt till med full kraft skiner Doppio upp på Linnégatan med sin lilla men ack så bekväma uteserveringstrappa.

Frilagret, Heurlins Plats 1
För den som vill hålla i kafférep med vännerna i en kuliss fylld med havsbris, båtar och färjor är Frilagret ett äkta kap. Här kan du kombinera din fikapaus med att vara kreativ i deras black box eller spana in en utställning eller två innan du går.

Rosenkaféet, Slussgatan 1
Nu skriver vi om något som ligger i Trädgårdsföreningen igen, men vad gör det när både Grindstugan och Rosenkaféet är riktiga pangställen att sitta i solen och dricka kaffe på. Ta med dig en kär vän eller någon annan som du gillar och sätt dig vid ett av borden bland rosenbuskarna. Centrala Göteborg har nog sällan kännts så idylliskt.

Kafé Höga Nord, Kyrkogatan 13
Innegården vid Kyrkogatan är en liten oas mitt i stan där du dessutom kan hitta riktigt välsmakande kaffé och en smarrig lunch. På Kafé Höga Nord är det enkelt att slå två flugor i en smäll. Börja med att äta mat eller fika på kafét för att sedan traska in till Höga Nords skivbutik som ligger vägg i vägg för att bläddra bland vinyler.

Kafé Magasinet, Tredje Långgatan 9 
Kafé Magasinet är en trogen punkt på den ständigt föränderliga cafékartan. Här får en slåss om plats under soliga dagar och kanske är det inte heller så konstigt då det lätt går att spendera hela sin dag här. Det finns frukost, lunch och middag. Gillar en öl och vin frammåt kvällsvisten finns även detta. Dessutom är hundar välkomna, sikken grej!

Kafé Marmelad, Mariagatan 17
Nu har det äntligen blivit dags att överge Marmelads nedervåning som likt en krypta gett skydd mot rusk och regn. Istället väntar en go uteservering och förhoppningsvis blir det chans till lite livemusik frammåt sommaren precis likt tidigare år.

Kastello, Landsvägsgatan 38
På Kastello finns det goa cheesecakes, kaffe som får dig att genast vilja ha ytterligare en kopp och dessutom en hel del balla kläder. Uteserveringen är inte jättestor men ett drömläge för den som gillar kombinationen lapa sol och spana på fotgängare. Här hittar du även Linnés gulligaste hundar (och eventuellt ägare).

Villa Belparc, A O Elliots Väg 10
I Slottskogens utkanter finns Villa Belparc som har en stor och härlig uteservering. Hos Belparc kommer en bort från stadens buller, här finns en grön oas och sköna stolar. Avsluta kaffestunden med en runda i Slottskogen och säg hej till sälarna.