Annons ↓ Annons ↑

KROGAR OM KRISEN – SAMUEL KORSELL, GG Bar

Hur mår krog- och nattlivet i coronatider? Vi har tagit tempen på några av stans alla krögare och kulturutövare. Möt Samuel Korsell från GG Bar.

Hej, vem är du och vad arbetar du med? 
– Samuel Korsell krögare på GG Bar.

Vad tycker du om det rådande läget i Göteborgs krogliv? 
– Det är ansträngt minst sagt. Marginalerna i vanliga fall är knappa så när mer än hälften av gästerna försvinner över en dag är det kämpigt.

Hur har stämningen varit hos er på sistone? 
– Vi försöker hålla humöret uppe och hitta lösningar som underlättar situationen.

Hur kommer era öppettider att se ut framöver? 
– Vi har i än så länge bara stängt måndagarna och söndagarna.

Hur tror du att framtiden kommer att se ut för krogbranschen? 
– Förhoppningsvis är detta inget som håller i sig allt för länge för då kommer det nog inte finnas så mycket krogbransch kvar.

Vad har ni gjort för att parera de konsekvenser som det rådande corona-läget har lett till? 
– Minska ner på personal, minska alla inköp, kollat på möjligheterna för finansiellt stöd, anpassat lokalen så den är betydligt mycket luftigare, satt ut handsprit & tvättlappar lite överallt i lokalen, vända och vrida på avtal vi har för att få några kronor till, pushat vår applösning så gästerna inte rör sig så mycket i lokalen m.m.

Vad har ni för uppmaningar till Göteborgarna? 
– Har ni hälsan i behåll passa på att kör en krogrunda med polarna. Är luftigt på de flesta ställena nu så man kan hålla säkert avstånd från andra. Är ett bra tillfälle att stötta sina favoriter och upptäcka nya.

Hur stöttar en bäst sina favoritkrogar?
– Genom att gå dit, alternativt beställa take away. Jag personligen jobbar såklart kvällstid, men har senaste tiden käkat lunch ute varje dag på mina favoritställen som har det, något som jag inte gjorde innan.