Annons ↓ Annons ↑

Djungeltrumman svarar: Flytta ihop

I Djungeltrumman svarar tar redaktionen sig an läsares problem, frågor och funderingar. Denna gång tar vi oss an de konflikter som kan uppstå när man ska flytta ihop. 

Hej Djungeltrumman! Jag och min pojkvän ska flytta ihop vilket har skapat ett litet dilemma. Han har en massa konstiga grejer han är fast besluten om att ta med sig. Jag snackar om fula tavlor, en knäpp liten staty och en jävla pinne. Hur ska jag kunna klämma in allt det här i en najs inredning? Eller… hur ska jag göra för att få saker att mystiskt försvinna?

Hej kära läsare! Vad kul att höra att ni ska flytta ihop och att romantiken spirar. Vissa inredningdetaljer och föremål har en tendens att slå hål på det rosa skimret, men du kan vara lugn, vi hjälper dig. Först och främst kan du testa öga för öga, tand för tand-tekniken, låt din framtida sambo peka ut en grej som han inte gillar och sen får du välja ut en sak du inte vill ha i ert gemensamma hem. På så sätt kanske du lyckas avfärda en ful tavla eller två samtidigt som du dessvärre kommer behöva ta farväl av något du själv gillar. När det kommer till pinnar så hör de hemma i naturen. Har du försökt prata om pinnars naturliga habitat? Kanske kan du dra till med att även pinnar har hemlängtan ibland? En annan taktik är att initiera gemensamma köp, förr eller senare kommer ni ha så många saker att det gamla inte får plats. Annars har jag hört att källarförråd och garderober är perfekta gömställen för att få saker att försvinna spårlöst.