Annons ↓ Annons ↑

Veckans fem bästa

Känner du dig oinspirerad, är på festhumör eller bara sugen på en riktigt god macka? Djungeltrumman har vaskat guld i veckans utbud av aktiviteter, fester, konst och mat. 

1. Invigningsfest Göteborg Film Festival
Oj vilken lineup filmfestivalens invigningsfest har spikat! Off The Meds, Pale Honey, Joy, Hokus Pokus – Christine Friberg och Sandra Mosh, Bongo Riot Gbg, Italo Bitches och en lyxig dj-stafett med namn som Åke Falk, Anna och Mio från Pish Club och Studio HPKSM och Tryck och Ton med Edvin Edvinsson och Anton Klint. Detta är en fest sänd från ovan.
Fredag 24/1, Trädgår’n, 20.00-03.00, 250 kr inklusive garderob

2. Loppis och bubbel
Vid det här laget vet nog nästan alla att second hand och vintage är bra för miljön och plånboken. Gör slag i saken och traska ned till Studio HPKSM där några av göteborgs stilrävar har rensat ut de bästa vintagefynden från sina garderober. Dessutom har de fyllt sina kylar med bubbel, behagligare shopping får du leta länge efter. 
Söndag 26/1, Studio HPKSM, 13.00-19.00

3. Visuell Litteratur – Bokutställning på Göteborgs Litteraturhus
Dra på dig baskern och din höghalsade svarta polo för nu ska du ut på konstjakt. På Göteborgs Litteraturhus hittar du fotoböcker, artist books, zines och digitala publikationer skapade av andraårsstudenterna på kandidatprogrammet i fotografi på HDK-Valand. Upptäck den nya generationens fototalanger och skryt med att du var först på bollen. 
Fredag 24/1 och lördag 25/1, Göteborgs Litteraturhus, 17.00

4. Café Oizos Quattro Queso
Kålltorps pärla Café Oizo har en grilled cheese sandwich som smakar himmelskt. Den liksom smälter i munnen, en smaksymfoni utan dess like. En blir hungrig bara av att skriva om den. Ta en promenad till Munkebäcksgatan 30 och beställ en Quattro Queso, du kommer inte att ångra dig.

5. Kinesiskt nyår x Marcus Berggren 
Det är kinesiskt nyår och vi lämnar grisens år bakom oss. Nu är det råttans år som gäller. Marcus Berggren är ju en rolig prick och denna kväll är det just Berggren som står för spekulationerna kring det nya året. Dessutom utlovas ett egenskrivet ring-klocka-ring-tal.
Lördag 25/1, Dubbel Dubbel Polhemsplatsen, 19.00 – 23.00