Annons ↓ Annons ↑

Här kan du fira Beaujolais nouveau

Tredje torsdagen i november är det  äntligen dags för dagen på året du får dricka flaskvis med josigt vin som smakar skumbanan. Den 16 november släpps årets Beaujolais nouveau, allt enligt strikt tradition. Beaujolais, eller bojjo som det slarvigt kan kallas, är ett ungt franskt vin gjort på druvan gamay. Här kan du fira detta vin-jippo, hela helgen.

Bar Centro

Torsdag 16 november
Bar Centro, 17–sent
David Lundin och Jonas Heimbrandt tar över baren och köket på lilla Centro för en kväll och gör de dom gillar mest, ser till att mat och vin smakar bra och passar ihop. Det kommer nog bli lite trångt på stans minsta restaurang men stämningen garanterat minst sagt god. Kom i tid, att fira här är populärt, förra året var törsten så stor att vinet sinade och expressbud fick skickas från andra restauranger i stan med några flarror. Läs mer om årets firande här. 


Fredag 17 november 
Fabrick Restaurang, 20–03
Vingalleri firar enligt egen tradition det nya vinet tredje fredagen i november, denna gång på Fabrick Restaung i Almedal. Innegården förvandlas till ett dansgolv och det blir jazziga toner tills brevbäraren kommer. Förutom stora mängder vin har de även laddat upp med merch i form av kepsar och tishor för de riktigt stora vin-fansen. 

En bardisk full av Pinxos på Basque, foto: facebook/Basque

Lördag 18 november
Det är alltid bra med en lördagspromenad, frisk luft är nyttigt. Så vad passar inte bättre än en barrunda? Starta på Tapasbarer i Majorna, fortsätt till Basque på Magasinsgatan, gira upp till Restaurang Natur i Vasa och avsluta hos Imo-bo på Friggagatan med bojjo i glaset.

Söndag 19 november
Unity Jazz, 15–sent
Stans nya jazzklubb gör de dom är bäst på, levererar vin, ost och sväng. Musikalisk blir det fullt ös med livemusik från Organ och Sticks & Strings, de ställer dj´s bakom skivspelarna och lovar riktigt härlig hemmafestkänsla.