Annons ↓ Annons ↑

White Guide Gala till Göteborg

Under White Guidegalan samlas stora delar av restaurangbranschen och hyllar sina mest lysande stjärnor från norr till söder. Sedan 2005 har galan genomförts i Stockholm, men nu drar den västerut, till Göteborg och Svenska Mässan måndagen den 6 mars.

Klara Zimmergren leder galan och Ebbot Lundgren står för den musikaliska underhållningen, en ur-Göteborgare som sig bör och representant för kroglivet runt Järntorget där han syns till ibland. Men innan galan blir det trendspaning och framtidssnack med bland annat Frida B Olsson från vRÅ och algjägarna Linnea Sjögren och Jonas Petterson från Catxalot med det passande temat marina råvaror. För de nyfikna går det att köpa biljett till både seminariet och galan för att förhoppningsvis se en och annan hemmakrog ta emot pris.

Nominerad till bästa restaurang är Bhoga, Koka och Upper House Dining på Gothia Towers och möjlighet att bli årets stjärnskott har Oskar Ahlvin och Harry Wong på Bar Centro. SK Mat och människor kan knipa titeln som bästa serviceupplevelse och Spisa matbar årets hjärtekrog. Medaljregn över Göteborg vore på sin plats, på måndag eftermiddag vet vi hur det går.

White Guide har sedan 2005 varit nordens ledande guidesystem för restaurang och kaféer. De testar varje år över 800 restauranger och guidar konsumenter via sin app, magasinet White Paper och sammanställningen över de bästa restaurangerna som släpps i pocketform varje år. På måndag släpps den trettonde upplagan av White Guide.