Annons ↓ Annons ↑

2018 enligt Göteborg

Vi har bett ytterligare ett gäng sköna bönor att sia om 2018. Rasmus Persson, Felicia Gauffin Jatta och Maria Kopp ger oss sina visioner.

Rasmus Persson, poddare

Hur ser livet ut i Göteborg 2018?
– I mina kvarter likadant som varje år, är jag rädd. Massa medelklassfolk som är så ängsliga över att uppfattas som ängsliga att de odlar ett hamnarbetarkomplex i klass med Rena Rama Rolf. Det är liksom Röda Lacket, arbetarfik, jeansjacka, Harry Boy i bakfickan, grötfrukost och Falcon Bayerskt till förbannelse. Allt för att INGEN ska komma här och misstänka att någon häromkring någonsin varit i Stockholm.

Vad kommer folk bli arga på 2018?
– Min förhoppning är Morrissey som, enligt alla tänkbara beräkningsmodeller, borde ha förbrukat sitt förtroendekapital vid det här laget. Tyvärr lär jag inte bli bönhörd med tanke på att The Smiths-indoktrineringen tycks börja redan på barnavårdscentralen i den här stan.

Vilken Facebook-grupp kommer att göra kometkarriär under 2018?
– Min dröm: Faderskapstestet – PappagruppenMin farhåga: Alexander Bards Mansrörelsen 2.0

Var kommer vi hänga nästa år?
– I vallokalerna, när vi gör vårt allra yttersta för att sänka det bruna piratskepp som bordat oss i två hela mandatperioder.

Vad kommer vi prata om nästa år?
– Rimligtvis om hur vi raderar konstruktionen män ur mänskligheten och tillsammans skapar en intellektuellt, spirituellt och emotionellt jämlik hensklighet i dess ställe. Men det blir nog mer att vi pratar om vilka som är med i Så mycket bättre och om hur fan Sverigedemokraterna lyckades bli Sveriges näst största parti i valet.

Tjafsar vi fortfarande om Västlänken 2018?
– Tjafsade vi fortfarande 2017? Å gud. Påminn mig om att inte förnya min GP-prenumeration. Skoja. Har aldrig haft en GP-prenumeration.

Vad gör du 2018?
– Vabbar, nattar, stämplar. Repeat.

Maria Kopp, verksamhetsansvarig Djungeltrumman

Hur ser livet ut i Göteborg 2018?
– Precis som vanligt. Hälften klagar på att det händer mycket mer någon annanstans och flyttar dit, medan den andra hälften stannar kvar i Göteborg och gör stan lite bättre än den var 2017.

Vad kommer folk bli arga på 2018?
– Alice Teodorescu. Nya hus som är fulare än de gamla. Stockholmare.

Vilken Facebook-grupp kommer att göra kometkarriär under 2018?
Vi som aldrig började betala för gp.se.

Var kommer vi hänga nästa år?
– På nya ställen hoppas jag. Och då menar jag inte nya som i ett nytt ställe vägg i vägg med din stammiskrog vid Järntorget, utan snarare nya delar av staden. Ja det finns mer än västra centrum, ta en vagn mot nordost till exempel!

Vad kommer vi dricka och äta nästa år?
– Hantverksöl på Omnipollobaren som äntligen kommer att ha öppnat på Plantagegatan. Mat från något asiatiskt land som inte trendat här än, typ … Laos? Bhutan? Luftfriterade saker. Ännu mer närproducerat.

Tjafsar vi fortfarande om Västlänken 2018?
– Alltså jag vill verkligen säga nej. Men tror tyvärr att vi aldrig kommer sluta tjafsa om den, och heller aldrig riktigt förstå vad den är.

Vad gör du 2018?
– Dyker med valhajar i Burma och slipper frysa i några veckor, tappar bort minst ett körkort, tar över världen.
Felicia Gauffin Jatta, redaktör Nöjesguiden Göteborg

Hur ser livet ut i Göteborg 2018?
– Cynikern i mig kommer verkligen fram här men dessvärre tror jag inte det kommer vara så stor skillnad från de tidigare åren. Göteborg kommer vara det samma. Kanske dyker nya prickar upp i vår vardag som gör den lite ljusare men annars är det mesta det exakt likadant.

Vad kommer folk bli arga på 2018?
– Att semlan efter år av makabra utspel, som wrap och smoothie, kommer nå sin spets och levereras som pizza. Tyvärr.

Vilken Facebook-grupp kommer att göra kometkarriär under 2018?
– SD är lika med rasister kommer under valåret återigen blomma till liv och nå helt nya höjder – du vet vart du läste det först.

Vart kommer vi hänga nästa år?
– Frihamnen. Det är ett ställe det verkligen bubblar på.

Vad kommer vi dricka & äta nästa år?
– Det känns som om alla har fått en dille på bubbel och ostron de senaste åren. Min förhoppning är dock att vi skippar det fina och går tillbaka till korv med bröd. Gärna att fler börjar dricka sur öl också så jag slipper vara ensam.

Tjafsar vi fortfarande om Västlänken 2018?
– Ja, främst då råttorna kommer invadera innerstan och kommunen tyvärr inte har varit så snabba som vi hade hoppats på att ställa ut sådana där high tech-soptunnor.

Vad gör du 2018?
– Köper mig en analog kompaktkamera, lägger alla mina småpengar på att framkalla film och blir ett riktigt innekid. Sedan tar jag en lång och välbehövlig semester i sommar.