Annons ↓ Annons ↑

Michel Dida + Erik Lundin

Michel Dida och Erik Lundin – Sveriges absoluta hiphopfavoriter just nu – har slagit kloka huvuden ihop och gått ut på en gemensam turné och på lördag kommer de äntligen till Trädgår’n.

Hej Erik och Michel! Hur är läget?
Erik Lundin: – Jag mår som man gör när två nya familjemedlemmar flyttar in och upp på prishyllan. Enastående.
Michel Dida: – Det är sweeeeet!

Ni har slagit två kloka huvuden ihop och gått ut på en gemensam turné, hur började allt?
Erik Lundin: – Vi har känt varandra länge, vi växte upp i samma område. När vi båda släppte våra debut-EP:s bara veckor ifrån varandra kändes det såklart naturligt att åka på turné ihop.

Ni är båda soloartister egentligen, hur kommer det sig att ni valde att göra detta tillsammans?
Michel Dida: – Erik är en fantastisk låtskrivare och jag vågar påstå att vi inspireras av varandra.
Erik Lundin: – Som sagt, jobbat med varandra har vi gjort länge. Inspirerat varandra likaså. Vi har dessutom länge stått på samma scener genom vår grupp St. John’s Dance, tillsammans med Adam Tensta så det kändes naturligt att göra debut-turnén ihop.

”Vi inspireras av varandra”

I skrivande stund har ni spelat fem gånger på fyra olika scener, hur känns det nu när första halvlek är avklarad?
Erik Lundin: – Det känns både grymt och symboliskt på hemmaplan på Debaser Medis sist. Nu när man har landat i det känns det som att man även kan ta ut svängarna och slänga in detaljer så spelningarna är på topp men samtidigt unika varje gång.

Det har varit mycket snack inför er turné, så hur har responsen varit hittills?
Michel Dida: – För mig har det varit en överraskande fet respons, mycket sing-along!
Erik Lundin: – Verkligen! Den har varit överväldigande bra och många förfrågningar om att lägga till fler stopp. Jag hoppas själv på det, inshallah.

Vad händer när ni ställer er på scen?
Michel Dida: – En boxningsmatch av verser back to back mellan mig och E.
Erik Lundin: – Jag har stått på många scener i egenskap av hypeman till Adam Tensta under mina tidiga år. Det är ny känsla varje gång men att stå där och veta att dom är där för musiken du skapar gör något obeskrivligt för mig. Något som jag inte tror jag hade kunnat skapa musik utan. Jag älskar att kunna beröra människor.

Vad är viktigast när en gör musik?
Michel Dida: – För mig är det att ha kul medan jag gör det. Om jag inte har kul… PASS.
Erik Lundin: – Det absolut viktigaste, har för mig blivit att obehindrat få förmedla en känsla JAG har. Ärligare än så blir det inte. Även om jag skulle sitta med en låt eller vers där jag beskriver något någon annan upplevt och jag inte själv har någon erfarenhet av, kan jag leva mig in i en känsla. Om jag fokuserar på att förmedla känslan JAG får när jag lever mig in istället för att fokusera på vad jag tror folk vill höra, så blir känslan ärlig. Jag ser det lite som rolltolkning av skådisar.

_MG_2699

På lördag spelar ni då på Trädgår’n, vad kan vi förvänta oss?
Erik Lundin: – Att vi kommer med hela arsenalen av stavelser, hårda och haffla-produktioner, men även skräddarsydda versioner av vissa verk som bara låter såhär live. Givetvis även att vi omfamnar Trädgår’n som vi gjort tidigare, bara att nu står vi för första gången på scenen som soloartister. Det blir magiskt och jag hoppas se hela staden inklämda tillsammans med oss på lördag.

Vilka låtar bör vi sjunga in oss på innan spelningen?
Michel Dida: – Lyssna på Eriks låt Haffla och min Trasig detta är guidelines för vad som kommer inträffa.

Avslutningsvis: av alla saker i världen, vad borde vi tänka mest på?
Michel Dida: – Att Erik Lundins remix av min låt Telefonen släpps idag!
Erik Lundin: – Kom i god tid. Klipp biljett så jag inte tvingas läsa om folk som missar showen, för vi kommer med krut. Om du ser mig och lyssnar på min musik, kom fram och ge mig en kram. Vi uppskattat varandra lika mycket. I övrigt, var bara där. Vi sköter tänkandet. Ni ska bara vara där och leva life.