Annons ↓ Annons ↑

Stadsguide: Budapest

Budapest, staden som ligger någonstans i Östeuropa, i ett land som ingen vet något om – förutom att ölen där är billigare än vatten och att flyktingpolitiken inte hör till den bästa. Huvudstaden som kryllar av brittiska turister och skandinaver som tror sig vara rika för en helg på grund av den oförståeliga valutan.

FRUKOST: Szimply
Fantastiskt frukosthak, där du hittar allt från avocado sandwiches till acai bowls. Låga priser och trevlig personal. Konstigt nog serveras det inget kaffe, men bara några meter bort ligger stället Kontakt där den perfekt skummade cappuccinon kan hämtas upp.
Károly körút 22

LUNCH: Slow Foodiez
En vegetarisk restaurang med mysig inredning, som även erbjuder vegansk mat. Lite dyrare, men helt klart värt det med tanke på det tunna utbudet av vegetarisk mat i staden.
Szondi utca 11

SHOPPA: Dorothy & Aby
Begagnade designerplagg till extremt låga priser. Ta med kontanter och låt dig inte skrämmas av den hetsiga musiken och skrikiga inredningen.
Teréz körut 47

MIDDAG: Hummus Bar
En av de bästa restaurangkedjorna i Budapest. Trots de snarlika menyerna ligger den absolut bästa på Nagymező utca. Maten passar alla, veganskt/vegetariskt/kött – you name it. Perfekt om du är vrålhungrig men inte vill göra av med så mycket pengar.
Nagymező utca 10

DRICKA: Ankert
Ruinbarer är grejen i Budapest, googla så fattar du! Ankert är en minimalistiskt inredd sådan, med en enorm innergård fylld med allt från locals till turister som är där för att släcka sin törst. Bra priser och trevlig stämning.
Paulay Ede utca 33

view

DANSA: Lärm
På ruinbaren Fogasház övervåning ligger en mörk och rökig technoklubb gömd. Här kan du dansa i timmar, och om musiken blir för monoton kan du alltid springa en trappa ner till den kommersiella housen.
Akácfa utca 51

SE
Gå upp på Gellertberget och bli tagen av den vackra utsikten. Passa på tidigt på morgonen innan solen gått upp för den utlimata upplevelsen.

Ps. Trötta efter en heldag på stan? Åk till Széchenyibadet och koppla av i vattnet.