I sommar öppnar Freddie Wadlings kabinett

Den bortgångne artisten Freddie Wadlings ägodelar ska i sommar ställas ut på Göteborgs Stadsmuseum. Bland utställningsobjekten finns skisser, teckningar, skivor och affischer.

Den 2 juni öppnar utställningen av teckningar, texter, kollage och udda föremål som Freddie Wadling samlat på sig under sin livstid. Utställningen har fått namnet Freddie Wadlings kabinett och ska bestå av de saker som inte förstördes i den brand som han och livskamraten Bella Wadlings hus utsattes för 2014.

Göteborgs Stadsmuseum har hjälpt Bella Wadling att röja igenom det som artisten samlat på sig under åren. När hon öppnade upp garaget för att se vad som klarat sig i branden blev hon överraskad av den mängd saker han sparat. Varken hon eller någon annan hade en aning om vad som fanns i flyttkartongerna som fyllt garaget. Där hittade hon bland annat skisser, teckningar, foton och nedskrivna texter. Men också skivor, affischer, skräckrekvisita och andra mer ockulta objekt.

– Om du frågar mig hur det såg ut inuti hans värld, inuti hans universum, så kan jag inte säga det. Hans värld var så komplex. Och så egen, säger Henryk Lipp som tillsammans med Freddie Wadling bildade bandet Blue for Two, i ett pressmeddelande.