Annons ↓ Annons ↑

Premiär på Zamenhof!

Idag slår gänget bakom Zamenhof äntligen upp portarna och bjuder in till premiärfest på Café Gazette. I den stora lokalen kommer vi framöver kunna både äta, dricka och må gott i någon av de tre (!) restaurangdelarna.

Det blir en händelserik påsk, åtminstone på Esperantoplatsen 5. Ikväll är det nämligen premiär för Zamenhof, eller rättare sagt för Zamenhofs all-day-dining-place, Café Gazette. På Gazette är det middag som gäller, och lunch, och brunch. Det vill säga, mat! Hela dagen. I helgen bjuds dessutom också på musik från ett helt gäng dj:s. På premiärkvällen står Amira Brown, Fritzell&Laous & Heard Not Heard bakom skivspelarna och på fredag hittar vi Heidi Nesset i båset.

Både under lördag och söndag kommer Gazette hålla öppet redan från klockan 12 för att servera brunch till musik från Christian ”Punky” Östlund på lördag och Reika Xappola Farman på söndag. På kvällen är det fest med Shakarchi & Straneus samt Wenkan. Fullspäckat med andra ord!

Café Gazette är den första delen att öppna av de tre som ingår i konceptet Zamenhof. Efter kvällens premiär följer ett minst lika fullspäckat april, då förhoppningsvis både baren Silverlining och MayDay, som kommer att fokusera på bowls och kallpressade juicer, premiäras.

Emerentia Leifsdotter Lund som är event- och marknadschef, beskriver Zamenhof som häng-stället vi saknat i Göteborg.
– Konceptet är allt vi gillar! Vi har samlat en hög med superhärliga grejer som vi saknar i Göteborg. Om jag måste koka ner det, och det borde jag ju eftersom det är därför jag är anställd, skulle jag säga att vårt koncept är: kom, häng, ät, när du vill. Med en touch av fritidsgård för vuxna, fast barn är tillåtna då, säger hon i en intervju med Nöjesguiden.