Annons ↓ Annons ↑

Helglunch i Göteborg

Lördagar och söndagar, veckans bästa dagar om en råkar vara ledig just då. Sovmorgon, långfrukost med obegränsad påtår på kaffet och en hel dag framför sig att göra precis det som faller en in. Äta lunch på stan till exempel!

Kanske har du varit en matlåde-mästare hela veckan? Eller är lunchsyltorna usla där du jobbar? Ja men då borde du ge dig ut i Göteborg och och äta lunch, eller middag som den äldre generationen kallar måltiden vid ettsnåret.

Restaurang Kometen
I 80 år har folk käkat klassisk husmanskost på Kometen och de senaste åren har Leif Mannerström komponerat menyn. Det är gräddigt, lyxigt och stämningen ska vara härlig oavsett om du är stammis eller ej. Med tanke på Leifs raseriutbrott vi får ta del av i media då och då rekommenderas att skrapa tallriken ren när det exempelvis kommer in en friterad ansjovis på toast med bearnaise.
Vasagatan 58, Göteborg
Öppet: lördag 12–21.30, söndag 13–20
Varmrätter från 195–335 kr

Kale’i Kaffe
Här finns sallader, soppor och mackor med säsongens gröna grejer som bas. Allt de serverar är färgsprakande och smakfullt, det känns som att klorofyllet rusar genom kroppen vid varje tugga. Bakverken och Sveriges bästa kaffe går inte att säga nej till efter maten. Kale’i gör dig inte besviken, här är det kvalité och hjärta bakom allt från porslinet till smöret.
Kyrkogatan 13, Göteborg
Öppet: lördag 09–17, söndag stängt
Pris från 80 kr

1000 & En Natt
De har öppet nästan jämt och serverar “Göteborgs bästa rullar” – shawarma, kyckling eller falafel går det att fylla dem med. Baguetter med olika delar från lamm såsom hjärna, hjärta och tunga finns också, eller klassisk halloumi för veggisar. Förutom bra pris, supergod sås och ett imponerande läskutbud visar de sina kunder lite extra kärlek genom att grilla rullarna lätt så att brödet blir varmt och krispigt.
Brahegatan 2, Gamlestaden
Öppet lördag+söndag 11–02
Pris från 35 kr

Gourmetkorv
Alla älskar korv i Göteborg och på Lindholmen, Grönsakstorget, i Partille, Torslanda och Nordstan serverar Gourmetkorv halv special på löpande band. Här kan du få dig en helt vanlig wienerkorv, argentisk chorizo, het höllenwurst eller lammkorv med lagrad parmesan. Ja, med ett sortiment på över 60 korvar finns det några fler att välja på. Det vegetariska utbudet är sådär men bäst av allt är den välsorterade senapsbuffén.
Södra Larmgatan 6, Göteborg
Öppet Södra Larmgatan: lördag 11–16, söndag stängt
Öppet Torslanda: lördag 10–17, söndag 11–16
Öppet Nordstan: lördag, söndag 10–17.30
Öppet Lindholmen: lördag 11–16, söndag stängt
Pris från 30 kr

Fiskhuset Svanen
Ta Älvsnabben till Eriksberg och sväng in på Göteborgs trevligaste fiskaffär. Sen några år tillbaka har de utökat sin verksamhet med luncher, soppor och serveringstillstånd. Slå dig ner på bryggan, eller på deras nya husbåt, med en fish and chips i ena handen och en Eriksbergs pilsner i den andra – och njut.
Kvarnpiren Eriksbergskajen
Öppet: lördag 10–22, söndag 11–21
Pris från 45–80kr