Annons ↓ Annons ↑

Jolympix

Vi ställer stora frågor och Jolympix svarar. Inte hört deras tracks ännu? Låt mig då presentera Soundcloud och Spotify mina vänner, för där hittar du nu deras purfärska EP. Och skulle du sen förtrollas av dessa ormdansade bambatanter och längtar efter att få se dem live så har du chansen redan ikväll på sommaravslutningen för Klubb Loco på Folk!

Hallå där Jolympix! Vilka är ni?
– Åå den stora frågan! Den ställer vi till oss själva varje morgon. Vi är ett ljudalstrande gäng, vi är kompisar från förr som står ut med att vara jättelänge i ett mörkt rum o sväva ut i ovissheten.

Vad bidrar ni med till den svenska musikscenen?
– Heliconbeats, glasmattor och långsamhet. Tänk dig en modern miljöbil med rostiga fälgar, framförd av salongsberusade bambatanter. Tydligare än så blir det inte.

Beskriv er musik för den som inte hört!
– Människans gamla reptilhjärna vill inget hellre än att styra kroppens alla extremiteter i en perfekt synkad ormdans till ett nochigt downbeat, en repetitiv text och en tät synthmatta sa en som har hört. Sött och salt, svängigt och ballt.

Vad menas ens med genrebeskrivningen ”afro viking poppy dub”?
– En förvirrad viking som vill ställa allt tillrätta igen.

Ikväll har ni releasefest tillsammans med Loco, varför får vi inte missa detta?
– Man ångrar aldrig ett bad! Jolympix har borstat tänderna och kommer spela för er! Våra husgudar Mica Motema från Hisingen och Andres Renteria från LA kommer översvämma er med lycka från dj-båset! Bröderna Rönneklev kommer svepa in oss i himmelskt ljud o ljus och Siri Bergnéhr aka Kosemor kommer förvandla scenen till en svävande manet!

Berätta något om EP:n!
– Låtar som kommer från hjärtat. Hårt arbete och samarbete. Stötting och blötting. Den röda tråden har varit semlor, gift vid första ögonkastet och ha en bra dag.

Vad krävs för att ni ska prestera som allra bäst på scen, förutom att det är bra ljud och alldeles lagom med publik?
– Närvaro.

Till vilken film borde er musik vara introt till?
The Hangover 3.

Vad borde vi let go?
– Det kan bara en själv veta.

Avslutningsvis: vad skulle du vilja säga till hen som kanske inte är så sugen på att dra till Folk på torsdag?
– Kom inte hit. Stanna hemma och njut av FB och instagram.