Barnpassning för den moderna föräldern

Karriär, egentid och en uppsjö av familjeaktiviteter. Trevliga inslag i familjelivet, men för de allra flesta helt ouppnåeliga. En modern småbarnsförälder prioriterar hårt och tar hjälp där det behövs.  Barnpassning är ett sätt att få familjelivet att gå ihop, men hur hittar man rätt barnvakt?

Det finns ett djupt rotat ideal i det svenska samhället – en förälder ska i alla lägen prioritera sin karriär, sig själv och sin familj. Man förväntas avancera på jobbet, ha ett rikt socialt liv med stort umgänge med sina vänner och samtidigt resa och göra aktiviteter med sin familj.  Det är i sak inget fel på det idealet, många vill ha just de komponenterna i sitt liv. Men det går inte att göra alla dessa saker, och framförallt inte samtidigt.

En modern förälder gör den otacksamma uppgiften – att prioritera bland livets viktiga och roliga uppgifter.  Även om det är en otacksam uppgift, så är den helt nödvändig. Helt nödvändig för att inte försaka sin psykiska eller fysiska hälsa. Man kan inte vara på alla platser samtidigt och gör alla nöjda hela tiden – det gäller att lägga till på de mest angelägna uppgifterna i vardagen.

Det går inte att trolla till sig mer tid. Men det finns handfasta tips för att skapa sig mer tid. Allt fler väljer att anlita hushållsnära tjänster – i synnerhet barnpassning. Det är ett fantastiskt sätt att frigöra tid för ett restaurangbesök med sin partner, gå på teater med vännerna eller få tid över träning.

Vid sidan av det uppenbara, att barnpassning skapar tid, så kan det också vara roligt och utvecklande för barnen. Barn mår bra av att knyta an till fler personer än bara föräldern – att få en ung och engagerad nanny – kan både vara spännande och roligt för barnen. Stora barnpassningsföretag utbildar dessutom sina nannys i hur de ska göra tiden med barnen så bra som möjligt.

Som förälder kan det kännas som ett stort steg att lämna ifrån sig sitt barn till en barnvakt. Det finns många personer som är snälla och har god hand om barn – men det är inte alla som har erfarenheten att vara med barn under en längre tid. Vänder man sig till ett barnpassningsföretag, med utbildade nannys, kan man vara säker på att man får en nanny som är utbildad för att möta de olika situationer som kan uppstå.

Det finns klara fördelar med att vända sig till ett företag med professionella nannys. Det är klart att det kan finnas personer i bekantskapskretsen – som kan tänka sig vara barnvakt. Men det är inte säkert att dessa personer fungerar med just ditt barn. Anlitar du en nanny från ett barnpassningsföretag så matchar företaget ditt barn med en specifik nanny – och om du inte när nöjd får du som regel byta. Det är lättare att byta ut en barnvakt från ett företag – än en barnvakt som man känner.