Maple & Rye är redo för Pustervik

På lördag intar Maple & Rye Pustervik, med sig har de en setlist skräddade av deras fans på Instagram. Det blir folkpop, stämsång men även melankoli och ballader. Kanske blir det deras fetaste spelnining någonsin, åtminstone om en ska tro bandet. 

Hur ser det ut på releasefronten, kommer ni att släppa något nytt snart och hur låter det? 
– Ja det ska vi! Vi är snart klara med vårt debutalbum som vi är riktigt taggade på att skicka ut i musikrymden. Blir lite mer melankoli och lite fler ballader än vad vi släppt tidigare. Vi hoppas och tror att folk kommer gilla den sidan av oss också. Sen finns ju självklart folkpopen, stämsången och drivet kvar men vi tycker vi har hittat en bra balans av båda delarna på skivan.

Är ni ett studio-band eller ett live-band? 
– Live-band definitivt. Vi har lättare för att göra en grym spelning än att spela in en låt som vi är nöjda med. Det var inte förrän vi förra året började spela in i Svenska Grammofonstudion, och faktiskt spelade in allt live, som vi blev riktigt nöjda med våra inspelningar. Det är nån känsla när man spelar live som är fruktansvärt svåratt få i en inspelning. Och den känslan tycker vi är en av våra styrkor och därför är vi definitivt ett live-band.

Hur är Maple & Rye på turne? Vem bestämmer musiken? Vem försover sig? 
– Vi alla älskar ju att resa och att spela så att åka på turné är som gjort för oss. Milton eller Leo kör, Gustav har en cementerad shotgunroll, Henrik gillar att leka lekar i bilen och dj-rollen brukar det vara ganska god rullans på. Både Gustav och Milton är imponerande bra på att försova sig så dom får man ringa ner ganska ofta!

Foto: Love Street PR

Snart spelar ni på Pustervik igen, vad kan den som dyker upp förvänta sig? 
– På Pustervik blir det kalas! Vi har tillsammans med våra Instagramföljare snickrat ihop en setlist som kommer bli grym! Många gamla godingar, mycket nytt och mycket feeling blir det. Sen har vi dessutom med oss en grym blåsduo som kommer ge det där lilla extra till spelningen. Det blir nog faktiskt vår fetaste spelning någonsin!

Hur ska en förfesta innan ert gig?
– Jag rekommenderar att man tar kontakt med nån av våra vänner här i Göteborg. De verkar ju ha för jävla roliga förfester varje gång vi ska spela i stan. Vi har tyvärr aldrig blivit bjudna så vi vet inte hur det är men legenden säger att det är riktigt bra förfester!

Vad händer härnäst? 
– Imorgon drar miniturnén igång. Köpenhamn, Göteborg, Stockholm och Oslo ska få se lite Maple & Rye och det ska bli förbannat kul!