Annons ↓ Annons ↑

Jelly Crystal är tillbaka

Jelly Crystal är tillbaka och släpper singeln I Don’t Like Dancing inför det kommande debutalbumet Freak Show. Läs om dansbandssound, den nya singeln och det kommande albumet.

Med singeln I Don’t Like Dancing vill du klargöra att du inte gillar att dansa, vad gör du hellre än att dansa? 
– Ja nu räcker det med dans! Men i grund och botten kanske det mer handlar om hur tråkig man känner sig/hur tråkig man faktiskt är ibland. Man blir ju så jäkla trött på sig själv ibland. Glad att jag slutat med all sport och faktiskt väljer en dans före det. Sen ska jag inte sticka under stolen med att jag väljer mycket annat framför en dans också. Listan är lång!

Du beskriver låten som en dansbandslåt, vilket dansband lyssnar du helst på? 
– Ja det är så nära dansband jag kommer. Jag lyssnar inte på dansband själv. Men jag är från Onsala och där har vi väl några legender i dansbandsvärlden som jag förstått det? Stora namn. Skulle aldrig jämföra mig med dem men jag skulle säga att jag kommit en bra bit på vägen med I Don’t Like Dancing är helt redo för en sågning för detta. Snart kanske det blir Jelly Cryztal med z!

Hur skulle du säga att ditt sound har utvecklats under de senaste åren? 
– Just med denna låten har det nog verkligen gått åt ett håll. Lite köttigare och mer rak på sak. Annars är nog skivan ett ihopplock av åren som gått. Tror den har lite allt möjligt, från första EP:n 2017 till senaste singeln White Lies som kom ut i vintras.

Foto: Malin Gutke

Den 13 maj släpper du även en musikvideo till I Don’t Like Dancing som nästan känns som ett klipp från en sci-fi-film. Hur föddes idéen till den?
– Det var superduon Lisa Pyk och Michelle Eismann från Astro Film som kom på idén. Vi bestämde oss för att köra på lo-fi/sci-fi och så fuldans på det. Jag kan hinta om att Gustaf Holtenäs äntligen fick skicka upp någon i rymden. Gissa vem?

Senare i år kommer du även att släppa ett debutalbum som går under namnet Freak Show, berätta om albumet. 
Freak Show blir en blandad kompott av vad som varit och vad som komma skall. En ganska långsam och släpig skiva, vilket kanske låter tråkigt men jag gillar långsamt och släpigt. Har spelat in allt med Jarkko Heinö i två olika studios och en låt med Robin Eveborn i en annan. Jag har med mig massa grymma och fina vänner på låtarna också. Och Jesper Hättander har som i en dröm lagt trummor på hela kalaset. Jag är så glad för att alla dessa velat vara med!

Vad har du för planer för sommaren? 
– Jag har börjat på nya grejer så ska försöka fixa med det så man är redo 2022. Det lär väl inte bli nått nu i sommar? Riktigt deppigt om det blir det för isåfall har jag inte blivit bokad till nått. Kommer försöka sola och bada och dricka drinkar, älskar Bloody Mary även på sommaren.

 

Vill du läsa mer om Jelly Crystal? Här kan du läsa om när han släppte EP:n Cool Cat.