Annons ↓ Annons ↑

Jelly Crystal: ”Nya mottot är ”låt det spreta”

Jelly Crystal är tillbaka med en färsk och spretig EP på tre låtar där han utforskar olika sidor av sitt sound. 

Hej Jelly Crystal! Vad har du haft för dig sedan vår senaste intervju?
– Jag hann med en hel del gig innan allt stängdes ner och har fått ändra om i schemat lite. Har fortsatt skriva nytt material till kommande projekt och börjat fundera på vad man ska bli när man blir stor.

Hur har coronaläget påverkat dig och din vardag?
– Alla spelningar är inställda. Ingen dans. Blivit av med mitt day job, annars mår jag kanon.

Nu är du aktuell med EP:n Cool Cat, berätta om de tre låtarna en hittar på EP:n. Hur kom de till?
– Det är tre väldigt spretiga låtar som är fristående varandra. Det dom har gemensamt är cool cat, att vara en cool cat. Skrivna ihop med Jarkoo Heiniö och Kamohelo Khoaripe.

Vad handlar de om? 
– Alla tre handlar om cool cats, stökigt folk.

Låtarna från Cool Cat känns rent soundmässigt som en förnyad fördjupning och förlängning av Jelly Crystal-universumet. Vad har du haft för tankar kring ljudbilden som finns på EP:n?
– Med tanke på att dom är helt fristående från början har dom sitt eget universum. EP:n förvirrar då det känns som tre olika vägar att ta, men om man bestämmer sig för att dom passar ihop så gör de det. Nya mottot är ”låt det spreta”.

If No One Sees It, It Didn’t Happen gör du tillsammans med Kamohelo Khoaripe från Off The Meds och utöver att göra musik ihop så är ni även vänner. Vad är det bästa med Kamohelo?
– Han är en väldigt fin vän till mig. Vi har stått varandra nära i två år och har haft tankar om att göra en låt länge. Han har varit en väldigt stor inspiration både privat och musikmässigt. Det känns som att vi känt varandra i ett tidigare liv.

När tycker du att det passar som bäst att lyssna på Cool Cat?
– Singeln Cool Cat funkar i alla sammanhang, de andra två har jag testat på tunnelbanan och det funkar perfekt. Man ska åka cab till If No One Sees It, It Didn’t Happen i dyr kostym.

Hur ska du spendera sommaren?
– Tror inte jag kommer så långt i sommar. Kommer repa in Vacation Forevers album i Värmland och hoppas på massa ny musik. Sol och bad och massa bloody marys!

Här kan du lyssna på EP:n