Annons ↓ Annons ↑

Helgens Spotifylista: Kristina Issa

Kristina Issa är tillbaka med singeln Can’t stay som handlar om hennes första uppbrott. Dessutom är hon aktuell med en energifylld Helgens Spotifylista hos oss på Djungeltrumman. 

Hej Kristina Issa! Hur är läget? 
– Hej! Läget är rätt så hektiskt och roligt. Jag bollar jobb fram och tillbaka och har det jävligt gött i solen när den tittar fram. Har haft det sämre men kan också ha det bättre, hur diplomatisk ska en vara? Jag är en typisk våg kanske, vill svara så diplomatiskt som möjligt!

Nu släpper du singeln Can’t stay, vad handlar singeln om och hur kom den till? 
– Ja! Åh, Can’t stay, denna fina och halvt melankoliska låt, handlar om mitt första uppbrott, jag tror det var med en vän som jag var bästis med och helt plötsligt så slutade jag vara det. Hon hade blivit cool och jag fortsatte vara en tönt, hon slutade ringa, började hänga med de coola kidsen, började ha magtröja och läppglans. Jag fick glasögon och sjöng med i Disneyfilmer och hade gossedjur i sängen.

– Ni kanske tänker…men alltså öh varför skriver du om det hundra år sedan släpp det… men alltså jag tror att alla mina uppbrott har sett ut lite så. En glider ifrån varandra och smärtan är lika stark varje gång jag inte får ett telefonsamtal eller sms längre. Personen har börjat hänga med en nya coola folk och jag har fortfarande gossedjur i sängen och sjunger med i Disneyfilmer. Dock har jag skitsnygga nya glasögon, för det är fane mig snyggt med glasögon.

Hur skulle du beskriva ditt sound? 
– Mitt sound är ju tack vare mitt underbara band, Malte, Cornelia, Emil, Sofia och Fredrik. Vi leker fram sounden oftast, mest för att vi vill att varje låt ska få sin rätt utifrån vad den handlar om. Ibland presenterar jag en låt och då är det bara någon som säger..”Ska vi inte ha med en banjo” så blir en tveksam först för ingen har en banjo, men eftersom en aldrig vet så prövar vi, och då kanske det kommer med en banjo blandat i denna syntiga och stora värld. Jag tror jag vill beskriva mitt sound som electro pop med asmycket feeling av akustiska instrument.

Till hösten släpper du ett fullängdsalbum, kan du berätta något om det? 
– Albumet Where do we go är en samling låtar som jag skrivit senaste åren som handlar om olika uppbrott, Can’t stay handlar om ett första uppbrott och resten av skivan speglar olika uppbrott, som till våran jord, uppbrott till musikbranchen, uppbrott i en kärleksrelation, uppbrott som en inte kunde styra över. Folk som lämnar livet. Ni vet sånt som en bara vill få ur sig.

Hur spenderar du helst dina helger? 
– Alltså innan Corona spelade jag oftast föreställningar eller hade konserter på helgerna så mina helger brukar vara rätt tjocka, men nu under Corona är det typ mest hänga med vänner, spela playstation, gå promenader och typ städa laga god mat alltså typ det jag aldrig skulle kunna göra innan och det känns typ gött!

När passar det som bäst att lyssna på din spellista? 
– Jag tänker mig att den här listan är svinnajs när en ska diska eller städa! Jag tänker att för mig är den som en sån sak som håller en vaken och ger en energi! Jag har massa feta kompisar som är artister som jag älskar och ger energi som ni kan hitta i listan. Det finns inget goare än att stå med händerna fulla och skrika rakt ut med den här musiken.

Vad har du för sommarplaner? 
– Oh lord, jag har faktiskt väldigt lite sommarlov i sommar, jag kommer nämligen vara med i två musikaler, ena är mina vänner som har en frigrupp som heter Vurpa och har en nyskriven musikal som heter Ide. Superfin idé som handlar om vad som skulle hända om alla bara valde att gå att lägga sig och vara i ide och ta paus från omvärlden. Sen börjar jag repa med Kärleken skonar ingen på Göteborgs Operan som är Håkan Hellström musikalen där jag spelar Amira! Sen är jag med och filmar för en SVT-serie i sommar också, så resten av tiden ska jag nog försöka bada.