Annons ↓ Annons ↑

Göteborgs fem mest oromantiska platser 2022

Nu är det dags för alla hjärtans dag och traditionsenligt har vi återigen listat fem platser i Göteborg som kommer att ta kål på allt vad romantik heter.

”Pissetunneln” mellan Nordstan och Centralstationen

Fjolårets vinnare vinner även i år. Årets segrare känner säkert de flesta till, men det är nog få som har varma minnen från tunneln. Här kan minsta lilla impuls till romantik kvävas på mindre än en sekund då urinlukten slår mot en likt en smocka när man träder in genom dörrarna. Att försöka sig på en kyss i tunneln är därför inte att rekommendera, prioritera att hålla andan istället.

Lilla Bommen

Lilla Bommen hade nästan kunnat erbjuda klassisk hamnromantik men istället möts man av byggkaos, råttor och sörja. Det är knappt så ens Håkan Hellström hade kunnat skriva en ballad om området.

Åkareplatsen resecentrum

Egentligen brukar avgångar och ankomster bädda upp för filmiska möten och avsked men vid Åkareplatsen är det stendött på den romantiska fronten. Här finns det nog inte en själ som skulle vilja hålla handen i busskuren och trafikkaoset i rusningstider är ett klassiskt inslag, biltutor har sällan skapat en flirtig stämning.

Stampgatan

Stampgatan är lite av en mellanpassage där man inte riktigt stannar till. En transportsträcka från ett ställe till ett annat. Området känns lite bortglömt, folk riktar blicken ned i marken när de går förbi och Amors pilar viner inte riktigt genom luften när regnet piskar mot fimparna på asfalten. Du gör bäst i att bara åka förbi.

Snabbmatskedjorna

Big Mac i all sin ära, men här spirar ingen kärlek. Massproduktion av mat, lite väl upplysta och plastiga ytor, en rejäl klick ketchup, solkiga pommes och en skrikig inredning bäddar inte upp för romantiska möten, det är sedan gammalt.

 

Nyfiken på fler oromantiska platser i Göteborg? 

Göteborgs mest oromantiska platser 2021

Göteborgs mest oromantiska platser 2020

Göteborgs mest oromantiska platser 2019