Annons ↓ Annons ↑

GÖTEBORGS FEM MEST OROMANTISKA PLATSER 2021

Snart är det dags för alla hjärtans dag och traditionsenligt har vi återigen listat fem platser i Göteborg som kommer att ta kål på allt vad romantik heter.

Foto: Amanda Båmstedt

Östra Larmgatan

Bakgatornas bakgata Östra Larmgatan är inte något vidare mysig. Den används framförallt som en snabb passage för de som vill ta sig från Kungsportsplatsen till Centralstationen på nolltid. Här hittar du bland annat ett parkeringshus, KFC och högar av elsparkcyklar, i övrigt ser gatan lite halvsliten ut. Chans till romans på detta stället är lika med noll.

Foto: Amanda Båmstedt

Lorensbergsgatan

Lorensbergsgatan, som är en bakgata till Avenyn, har nog aldrig riktigt fått någon på fall. Här är det nästintill öde, skitigt och diverse butikspersonal passar gärna på att ta sin rökpaus här. Stämningen är helt enkelt inget vidare mysig.

Foto: Amanda Båmstedt

Vasa Bar

Vasa Bar har nog aldrig riktigt varit ett toppenställe. Föreslår din dejt att ni ska gå dit kan det vara värt att ifrågasätta varför. Generellt kryllar barerna i Vasa av gymanisestudenter, vilket nog inte är det perfekta upplägget för en romantisk vibe och Vasa Bar är inget undantag.

Foto: Amanda Båmstedt

Korsvägen

Korsvägen är numera mer lik än krater än en knytpunkt för kollektivtrafik. Kanske blir du och din dejt ståendes här i väntan på spårvagnen, men förvänta dig ingen avskedspuss i busskuren. Bullerdån, stressade resenärer och allmänt trafikkaos kommer att döda minsta lilla romantiska gnista.

Foto: Amanda Båmstedt

Hagakyrkan/Rosenlund

Årets lista över Göteborgs mest oromantiska platser tycks ha tema ombygnation och inte ens Haga är skonat. Här brukade romantiken kunna spira längsmed kanalen eller i parken utanför Hagakyrkan, numera är den lummiga och grönskande miljön ett minne blott. Istället för gröna träd och en kanal vars vatten glittrar ikapp med solskenet möts vi av byggkranar, grävmaskiner, byggarbetare, träplank och en labyrintliknande gångväg.

 

Nyfiken på tidigare års listor över Göteborgs mest oromantiska platser? Läs mer här och här