Annons ↓ Annons ↑

Göteborgs fem mest oromantiska platser 2020

Snart är det dags för alla hjärtans dag och likt förra året har vi återigen listat fem platser i Göteborg som kommer att ta kål på allt vad romantik heter.

Foto: Amanda Båmstedt

1. ”Pissetunneln” mellan Nordstan och Centralstationen
Många undviker den i folkmun kallad pissetunneln som går mellan Nordstan och Centralstationen. Den starka lukten av urin och den dragiga kylan bäddar inte för varken frierier eller att hålla handen.

Foto: Amanda Båmstedt

2. Brunnsparken
Förra årets etta på vår lista över Göteborgs mest oromantiska platser har halkat ned till en andraplats. Vi får väl erkänna att även om vi själva inte har poserat under hjärtat som står placerat vid Lejontrappan så har många andra låtit sig bli fotograferade med sin käresta vilket tyder på att romantiken visst kan spira på en plats som i övrigt inte bjuder in till kärleksförklaringar bland ombyggnadsbråte, stressade resenärer och busskontrollanter.

Foto: Amanda Båmstedt

3. Teatergatan 3-4
Det rinner ut sörja från nattklubbarnas och restaurangernas sopkärl, trötta nissar och personal står och röker och kanske står någon överförfriskad person och kissar på öppen gata när mörket lagt sig. Början av Teatergatan är mest en transportsträcka för de som ska antingen till Yaki-Da eller Exet men det är nog få som skulle få för sig att ta med sin älskling ut på en mysig promenad längsmed denna delen av Teatergatan.

Foto: Anton Lorentzson

4. Hjalmar Brantingsplatsen
När det är snålblåst, regn och bussen eller vagnen är sen är det svårt att se Hjalmar Branting i ett rosa skimmer.

Foto: Amanda Båmstedt

5. Brygghuset
Hit vallfärdar folk när resten av Andra Långgatan stänger för att fortsätta kvällen. Men kallar vi det verkligen för romantik klockan 03:01 i det skumma skenet från gatlyktorna utanför Brygghusets ingång? Ytterst tveksamt. 

Se förra årets lista över oromantiska platser här.