Annons ↓ Annons ↑

Göteborgs bästa ställen för första, andra och tredje dejten

En lyckad swipe på en dejtingapp eller kanske en blinddate? Det finns många sätt att träffa någon att dejta på. Drabbas du av total idétroka när du ska föreslå ett dejtställe? Då är den här guiden något för dig. Här hittar du Göteborgs bästa ställen för den första, andra och tredje dejten.

Första dejten

Kanske har du spanat in hen länge eller så var det bara en lucky swipe på Tinder som förde er samman. Nu är det i vart fall dags för den allra första dejten med allt vad det innebär. Men var går man? Vilken vibe vill man ha? Vi har svaren.

Kastello, Landsvägsgatan 38

Kastello har inte bara gott kaffe utan även små mysiga hörn som gör sig perfekta i dejtingsammanhang. Här kan du och din dejt slå er ned för lite klassiskt cafémys där cafébesökarnas sorl skapar en go inramning för ett lite mer avskilt samtal. Dessutom lär du snabbt få reda på om din dejt är en kaffesnobb eller inte då deras meny erbjuder diverse kaffevarianter. 
Hållplats: Prinsgatan
Spårvagn: 1, 6
Buss: 60

Slottskogen, Slottsskogspromenaden

Om du är en sådan där hurtfrisk person som gärna promenerar med dina dejter kan vi varmt rekommendera Slottskogen. Här finns såväl korta slingor som riktiga motionspass. Får du slut på samtalsämnen kan ni alltid gå och spana in sälarna, det är svårt att inte ha det trevligt i deras sällskap. 
Hållplats: Linnéplatsen
Spårvagn: 1, 2, 6
Buss: X2, X3, 25, 52, 757

Majorna Bowling, Stigbergsliden 18

Strike i kärlek? Vem vet. Men bowling är en perfekt dejt-aktivitet, här kan ni pausa bäst ni vill och snacka lite samtidigt som ni bowlar. Om ni lyckas pricka in er dejt med deras discobowling kan ni dessutom räkna med en riktigt go stämning. 
Hållplats: Stigbergstorget
Spårvagn: 3, 9, 11

Trädgårdsföreningen, Slussgatan 1

Trädgårdsföreningen är perfekt ställe för dig som trivs som bäst i urbana miljöer, här hittar du en liten grön oas med god chans till romantik. Traska bort till Palmhuset och se om den tropiska värmen kan tina upp era frusna hjärtan. 
Hållplats: Kungsportsplatsen
Spårvagn: 3, 4, 5, 7, 10 
Buss: 18, 50

Brewers Beer Bar, Tredje Långgatan 10

Har du börjat dejta en ölnörd? Då är Brewers Beer Bar tryggt vatten. På menyn finns en massa olika surdegspizzor och ölutbudet är minst sagt gediget. Får ni feeling för att barhoppa lite efter att pizzan har lagt sig tillrätta i magen står hela Andra Långgatan till ert förfogande. 
Hållplats: Järntorget
Spårvagn: 1, 3, 5, 9, 11
Buss: X2, 50, 60, 90, 91, 114, Röd

Andra dejten

Om första dejten gick bra, eller i varje fall helt okej så är det oftast dags för en andra dejt. Ni har precis börjat lära känna varandra, och kanske har du till och med fått lite ledtrådar kring vad det är för typ av person du precis börjat dejta. Dags att luska reda på mer om din dejt.

Boulebar Rosenlund, Rosenlundsgatan 8

Är din dejt en bra vinnare? Eller kanske en jättekass förlorare? Dags att ta reda på just detta. Utmana hen i boule, en perfekt aktivitet som kan kryddas med en lagom dos tävlingsinstinkt. Om stämningen är på top efter matchen kan ni alltid stanna kvar för lite mat och dryck.
Hållplats: Hagakyrkan
Spårvagn: 3, 6, 11

Oche, Norra Allégatan 5

Om du hör till skaran som tycker att det är lite väl tidigt att sitta och äta trerätters mat i en alltför romantisk miljö i sann Lady och Lufsen-andra under andra dejten så kan Oche vara något för dig. Här kan ni självklart dricka drinkar, äta middag och ha det mysigt, men framförallt höja stämningen med en rejäl omgång dart. 
Hållplats: Järntorget
Spårvagn: 1, 3, 5, 9, 11
Buss: X2, 50, 60, 90, 91, 114, Röd

Paradiset, Ärlegatan 2

Vem gillar inte pizza? På Paradiset vid Mariaplan kan ni beställa in Napolitansk pizza och på menyn hittar ni allt ifrån en klassisk Margharita till en efterättspizza toppad med rabarberkompott, havrekras och syrad kardemummagrädde. Här lär du enkelt kunna ta reda på om den du dejtar är en sådan person som är bra på att dela med sig av maten eller om hen är en sådan där tråkig typ som inte erbjuder dig ett litet smakprov.
Hållplats: Mariaplan
Spårvagn: 3, 11

Vega Restaurang, Manufakturgatan 2

Har du någonsin varit på dejt i ett bryggeri? Om svaret är nej så är det enkelt att ändra på. Vega Bryggeri, som har sina lokaler på Ringön, har både ett tap room och en restaurang där du och ditt ragg kan dricka öl som inte går att hitta någon annanstans. På menyn hittar du rökiga rätter som smoked brisket och för vegetarianerna står exempelvis veggie burger på menyn. Så vad väntar ni på? Lev Ringö-livet för en kväll. 
Hållplats: Manufaktrurgatan
Buss: 47

Tredje dejten

Okej, ni verkar ha kul ihop om ni faktiskt ska ses på en tredje dejt. Nu är det dags att slå på den stora trumman och våga hitta på något lite nytänkande. Det finns inget som ger en samma försprång till att lära känna en person som att pröva på något nytt ihop.

Hagabadet, Södra Allégatan 3

Lyxiga livsnjutare, här kommer ett tips för er! Om du och din dejt gillar livets goda och har en rejäl budget för er tredje dejt är Hagabadet ett utmärkt val. Här kan ni basta, marinera er i olika typer av pooler, njuta av en avslappnad och lugn atmosfär och glida runt i fluffiga badrockar tills ni tröttnar på den rofyllda art nouveau-atmosfären.
Hållplats: Hagakyrkan
Spårvagn: 3, 6, 11

Gunnebo Slott, Christina Halls väg

Gillar du kostymdrama? Gunnebo Slott är det närmsta du kan komma ett Mr Darcy-moment med din dejt. Här ni spatsera genom en vacker trädgård och spana in riktigt gammal arkitektur och inredning. Slår hungern till kan ni alltid svänga förbi köksträdgårdens Kaffehus och Krog där ni kan äta ekologisk mat och ta en värmande kopp kaffe. 
Hållplats: Gunnebo park
Buss: 753

Unity Jazz, Kyrkogatan 13

Är din dejt en kultursnobb? Eller kanske en helt vanlig jazzfantast som gillar go stämning? Då ska ni styra er kos mot Unity Jazz. Här kan ni quizza (om ni lyckas pricka in rätt dag i veckan), äta god mat och lyssna på jazz i en mörk och murrig lokal med tända ljus. Nästan som taget ur en film.
Hållplats: Domkyrkan
Spårvagn: 2, 6, 11
Buss: 16,19, 35

Diket, Karl Johansgatan 11

Det finns få saker som är så dejt-vänliga som en sharingmeny på en liten och mysig restaurang. Hos Diket i Majorna kan ni plocka in en massa olika typer av smårätter – här finns allt ifrån hemmagjorda nudlar till ostbrickor. Skulle ni vara sugna på att dricka ett glas vin eller två så finns det dessutom vin på tap. Perfekt upplägg för en mysig date night. 
Hållplats: Stigbergstorget
Spårvagn: 3, 9, 11

Sing Sing, Karl Johansgatan 86

Karaoke är en vattendelare. Några älskar att stå i rampljuset medan vissa tycks försvinna spårlöst så fort någon nämner ordet karaokebar. Detta tips riktar sig självklart till den första kategorin av personer. Idol-aspiranter – se hit! Om du och din dejt gillar att sjunga och pallar karaokenerverna så har ni en helkväll laddad med kul framför er. Varför inte riva av en romantisk duett på slutet? 
Hållplats: Chapmans Torg
Spårvagn: 3, 9

Steampunk Bar, Kungsgatan 7A

Om du och din dejt vill ha en annorlunda kväll i en ny miljö med ovanliga drinkar har ni hittat rätt. Hos Steampunk Bar är hela miljön steampunkinspirerad, till och med personalen. Här serveras drinkarna i provrör som ryker och vätskan har en mystisk färg. Definitivt tillräckligt underhållande för att döda all (eventuell) stel stämning. 
Hållplats: Grönsakstorget
Spårvagn: 2, 6, 11 
Buss: 16, 19, 25, RÖD

 

Vill du ha fler tips på bra dejtställen? Spana in vår dejtguide från 2020.