Annons ↓ Annons ↑

Tre nya matfavoriter i Göteborg

Finns det verkligen plats för fler restauranger och kafeér i Göteborg? Ja, det verkar så. Djungeltrummans matredaktör har valt ut tre nya favoriter där mathantverk är den gemensamma nämnaren.

Under årets främsta snålmånader verkar bristen på gäster skapa kreativitet i krogvärlden, Hoze öppnar bakficka och hos The Barn börjar byggdammet lägga sig och det är snart dags att öppna upp The Bar. Kanske har expansioner och nyöppningar något att göra med att 2016 var ett toppenår  för landets restauranger med en omsättningen som ökade med 4,4% enligt hotell- och resturangfacket. Hur det än är kan vi som matar branschen bara tacka och ta emot, ännu fler bra ställen att äta på i Göteborg!

Café Oizo
Sen i Januari har detta hantverksbageri och kafé haft öppet och det verkar redan ha blivit ett stammishak för många. Saftiga kanelbullar, dagens soppa och goda grillmackor finns det att knapra på, och det mest geniala på länge – fattiga riddare på surdegslantbröd på mjöl från Varaslätten. 

Munkebäcksgatan 30
Öppettider: tisdag-fredag 8–17, lördag 10–16

Bekk 2.0
Bekk är tillbaka, den blå neonskylten är tänd och det går åter igen att både luncha och äta middag på Linnégatan. Hantverkskebab är det nya konceptet och det är Niclas Yngvesson och Gustav Knutsson från Bhoga som står bakom det hela. Det finns såklart både klassisk tallrik och rulle att välja. Plus i kanten för att det finns vegetariska alternativ och gräddiga milkshakes.

Linnégatan 68
Öppettider: måndag-torsdag 11.45–20.00, fredag 11.45–21, Lördag 14–21.

Restaurant Babema
Sara Coulibaly började laga mat redan som nioåring, passionen för matlagning går inte att ta miste på och idag serverar hon genuin malisk mat på sin restaurang i Lorensberg. Jordnötter är en basvara i det maliska köket och signaturrätten Tigadèguèna är en gryta som får koka länge i jordnötssås och serveras med ris. För runt en hundring får du en vällagad måltid.

Engelbrektsgatan 55
Öppettider: Mån-tors 11–20, fred 11–21, lör 12–21