Annons ↓ Annons ↑

Dog Park: ”Vi ville göra feel good-musik”

Domänhandel visade sig vara lösningen för finanseringen av Dog Parks kommande album. Lär känna det färska bandet som består utav Annika Mamrén Johanna Ekholm och Emil Blommé.

Hej Dog Park, hur har er sommar varit?
– Jättebra! Vi har haft vår första spelning och spelat in två låtar. En och annan Beermonade på Brewers. Annars har vi mest varit fast i Göteborg med massa tid att repa och skriva låtar.

Berätta om Dog Park, hur kom det sig att ni bestämde er för att starta band ihop? 
Johanna: Jag och Annika har skrivit låtar och spelat ihop hur länge som helst och alltid pratat om att starta ett popband, men det blev liksom aldrig av.

Annika: Jag såg ett klipp med Margaret Glaspy på Youtube, tänkte ”Fan, jag måste lära mig spela gitarr!”, spontanköpte en Telecaster på Blocket och tänkte att nu kan inte Johanna backa ur. Det var verkligen grisen i säcken för jag kan ingenting om gitarrer.

Johanna: Annika hetsade mig på Messenger med typ tre replokaler i veckan och tillslut fick vi en på Ringön. Nu låter det som att jag var motvillig vilket jag inte var.

Annika: Sen frågade vi vår favorittrummis Emil om han ville vara med och han var svintaggad.

Johanna: Och nu är livet enkelt.

Emil: Exakt så var det. Bra svar.

Nu debuterar ni med singeln Act as if, som från början skulle vara en somrig låt men som sedan kom att få en dark twist. Dras ni till att ge saker en mörk touch? 
Johanna: När det behövs! Vi hade som sagt ambitionen att göra någon slags drömmig sommardänga, sedan fastnade frasen Act As If någonstans och då fick hela låten liksom en ny betydelse.

Annika: Vi lägger helt ärligt inte jättemycket jobb på texterna, de blir lite vad de blir och vi går sällan tillbaka och ändrar. Jag har absolut ett melankoliskt drag och dras nog undermedvetet lite åt det tunga, det är liksom så jag alltid skrivit. Jag vill inte nödvändigtvis dit, vår utgångspunkt var att vi ville göra feel good-musik! Det är så vi tog vårt bandnamn Dog Park, vi ville ha något som signalerade feel good.

Foto: Henrik Büller

Vad skulle ni säga kännetecknar ert sound? 
Annika: Alltså jag vet inte alls vad vårt sound är, när vi spelade in kunde vi bara förklara för vår inspelningstekniker hur vi ville att det inte skulle låta. Skulle kanske ändå säga textur, stämsång och… trummor?

Johanna: Musiken kretsar ganska mycket kring melodier, inte bara sångmelodin utan slingor som ligger i trummor eller bas också.

Emil: Vi är tre separata röster som har mycket utrymme och space att uttrycka oss i, det är askul!

Berätta om er kommande singel Million Bucks. Vad handlar den om? 
Annika: Det är en låt med glimten i ögat som handlar om ”snälla killar”. Den har ett drag av svart humor men är också en uppriktig kärlekslåt till min kille!

Vad har ni för planer för hösten?
Johanna: Vi ska skriva fler låtar och spela in vår debutskiva!

Emil: Någon hörde av sig och ville köpa vår domän, vilket vi sa ja till, så nu har vi råd att spela in skivan. Så en plan är väl att checken ska ta sig över Atlanten säkert.

Annika: Kan slå ett slag för domänhandel som sidosyssla för alla ofrivilligt arbetslösa musiker!