Annons ↓ Annons ↑

Världsbokdagen firas på Stadsbiblioteket

Den 23 april firas boken i samband med världsbokdagen över hela världen. Tillsammans med Författarcentrum Väst anordnar stadsbiblioteket en livesänd kväll där författare som romandebuterande Anna Järvinen, Elis Monteverde Burrau och Klas Östergren medverkar. 

Den 23 april firas Världsbokdagen på initiativ av FN i syfte att uppmärksamma böcker och författares betydelse för att sprida idéer och kunskap samt för att bidra till förståelse och tolerans mellan människor. I år deltar författarna live från Stadsbibliotekets studio i Hörsalen och på länk från London, Österlen och Stockholm. Själva programmet kommer att sändas via  Stadsbibliotekets sidor på Facebook och Youtube den 23 april kl 18.

– Traditionsenligt firar vi dagen på Stadsbiblioteket genom att samla en mängd författare för uppläsning och samtal. I år känns det extra viktigt att hylla boken, läsandet och berättelsernas kraft när stora delar av samhället är stängt och vi lever mer isolerat runtom i världen, säger Martin Holmquist, programsamordnare på Stadsbiblioteket.

Medverkande författare

Anna Järvinen
Elis Montverde Burrau
Nina Pascoal
Klas Östergren
Åsa Linderborg
Love Antell
Dmitrij Strotsev som läses av Marit Kapla
Khaled Alesmael
Ragnar Strömberg (Konferencier )
.