Annons ↓ Annons ↑

Träningsformer för dig som testat det mesta

En sak är säker, det är inte helt lätt att hitta något som man orkar upprätthålla vecka ut och vecka in. Kanske hör du också till skaran människor som använder det nya året som en slags katalysator för livets alla nystarter? Spana in Göteborgs bästa träningsformer för dig som redan testat allt. 

Kattyoga

Purrfect Café är Göteborgs enda kattcafé. Här kan du fika tillsammans med ett gäng katter där vissa av missarna även söker nya hem. Titt som tätt släpper de även platser till katt-yoga där du får göra yoga omgiven av katter. Yogapasset hämtar inspiration från hatha-yin och lämpar sig väl för såväl vana yogautövare som färska nybörjare. Med lite tur får du även sällskap av en katt eller två på yogamattan. Nästa tillfälle är den 10 februari klockan 18.30-19.30 och kan bokas via Purrfect Cafés hemsida. 
Var: Purrfect Café (Sveagatan 6) 
Hållplats: Olivedalsgatan
Spårvagn: 1, 2, 6 

Flying Yoga

Om du tröttnat på att träna på marken som alla vanliga dödliga kommer flying yoga att falla dig i smaken. Under flying yogaklasserna svävar du i en hammock som bär din vikt och hjälper kroppen att avlasta dig inför övningarna. Klassen finns i fyra olika versioner hos Hagabadet i form av ett grundpass, vinyasa, restore och strong. Nu kommer du definitivt ha något att skryta med på lunchrasten. 
Var: Hagabadet Drottningtorget
Hållplats: Centralstationen
Spårvagn: 1, 2, 3, 4, 7, 9, 11 
Buss:  17, 58, 60, Svart, Röd

Spökboll

2022 är kanske året då spökboll slår igenom som träning för vuxna. För vem älskar inte spökboll? En äkta skolidrottsfavorit, okomplicerat, nostalgiskt och kul. Dessutom behöver man inte ha världens bästa bollkänsla eller kondition för att lyckas orka med ett helt pass. Hos Fysiken i Göteborg kan du svettas rejält under ett pass med spökboll. Här får du öva intervalträning med mycket start och stopp, så ta med dig en vattenflaska. 
Var: Fysiken Gibraltargatan
Hållplats: Mossen
Buss: 52

Balett

Vill du bli lite mer graciös samtidigt som du övar upp din hållning, styrka, rörlighet, smidighet, koordination? Då är det dags för dig att spana in balett. Professionella balettdansöser får det att se så enkelt och vackert ut men faktum är att det krävs rejält med slit för att få till rörelserna. Om du är nyfiken på balett som träningsform kan du välja mellan några av stadens klassiska dansskolor eller boka in dig på en kurs hos Medborgarskolan. 
Var: Sinclairs, Medborgarskolan, Danzlagret och Dansforum

Illustration: Amanda Andersson

Klättra

Vi människor är lite underliga, när vi har det bekvämt längtar vi tillbaka till det primitiva och kanske är det just därför klättring blivit så populärt? Vem vet. Inled din väg mot toppen med en kunnig instruktör som hjälper dig med selarna och att säkra upp. Din resa mot att bli Göteborgs motsvarighet till Spiderman börjar här. 
Var: Klätterdomen, Klätterlabbet, Klätterfabriken

Capoeira

Vill du ha det bästa av alla världar är Capoeira något för dig. Den brasilianska sporten kombinerar kamp med dans och akrobatik tillsammans med sång och musik. Capoeira utspelas i rondan mellan två spelare som gemensamt skapar en form av kroppslig kommunikation. Perfekt för dig som vill pröva på något helt nytt. 
Var: CVM – Capoeira Volta ao Mundo (Karl Johansskolan i Majorna)
Hållplats: Kaptensgatan
Spårvagn: 3, 9

Youtubeträning

Om du inte vill lägga dyra pengar på gymkort eller pass kan du alltid ta till hederliga Youtube. Här finns det en mängd olika träningsformer och oftast behöver du inte ens någon utrustning. Däremot får du nog stålsätta dig lite, instruktörerna är så klämchecka att man skulle kunna tro att de är sponsrade av ett tandkrämsmärke. 

Kivbergs Parks hinderbana

I Kvibergs Park hittar du inte bara motionsspår och ett utegym, här finns även en hinderbana där du kan leka Robinson bäst du vill. Kanske är inte februari en optimal tid att ge sig ut då det kan vara lite blött och halkigt, men när våren kommer står den där, redo att brukas. 
Var: Kvibergs Park
Hållplats: Hindersmässogatan
Buss: 58