Annons ↓ Annons ↑

Stadsdelsguiden: Linné

Sommar, sol och en massa tid till att strosa runt i Göteborg. Vad passar då bättre än att upptäcka ett av Göteborgs härligaste kvarter? I Linnéstaden eller Linné som det kallas i folkmun kan du enkelt sätta guldkant på vardagen. Spana in vår guide och upptäck vad Linné har att erbjuda. 

Äta

Bar Italia, Prinsgatan 7

På Bar Italia möts du av en mysig kvartersstämning med mat och kaffe som tar med dina smaklökar på en resa till Italien. Här kan du sitta både inne och ute, men när solen ligger på finns det nog inget som slår en riktigt stark espresso på uteserveringen.
Hållplats: Prinsgatan 
Buss: 1, 6, 60

Dugges Pils, Plantagegatan 3A

Oavsett om du är en riktig ölnörd, surölsfantast eller bara är på jakt efter lite go stämning så lär Dugges Pils passa dig prima. Här hittar du en bar med kul inredning, ett gediget utbud av Dugges egna ölsortiment och en meny som kan mätta såväl den hungriga som dig som bara vill ha något litet. De har även en liten uteservering med små blå bänkar som man kan slå sig ned på när solen kikar fram.
Hållplats: Prinsgatan 
Buss: 1, 6, 60

Ramen-Ya, Linnéplatsen 4

Ramenfantast? Se hit. Hos Ramen-Ya hittar du traditionella japanska nudelsoppor där nudlarna är gjorda på vetemjöl, salt och vatten. Här briljerar umamin och allt lagas från grunden. Är du vegan? Inga problem, här kan du välja bland fyra olika veganska ramen. Dessutom är deras uteservering riktigt mysig när solen ligger på. 
Hållplats: Linnéplatsen
Buss: X2, X3, 5E, 6E, 25, 52, 757

Egg & Milk, Övre Husargatan 23

När du kliver in genom dörren till Egg & Milk står du plötsligt mitt i en amerikansk diner. Här hittar du en generös frukostmeny, men även milkshakes, färskpressad juice, bagels och pannkakor. Så om du sitter på kammaren och drömmer om pannkaksfrukost a la 50-tals diner är det bara att styra stegen mot Egg & Milk. 
Hållplats: Linnéplatsen
Buss: X2, X3, 5E, 6E, 25, 52, 757

Gerd, Linnégatan 7

Gerd är ett sådant där hål i väggen-litet café och alla vet att små ställen oftast är äkta guldgruvor. Här kan du välja mellan att sitta inomhus eller slå dig ned på deras trappterass precis utanför fönstret och njuta av stadsmyllret. På menyn finns det varma mackor och välgjort kaffe, perfekt för dig som vill bli mätt utan att få en total matkoma. 
Hållplats: Järntorget
Spårvagn: 1, 3, 9, 11
Buss: X2, 50, 60, 90, 91,114, 290, Röd

Foto: Amanda Båmstedt

Dubbel Dubbel, Kastellgatan 14

Nu för tiden finns Dubbel Dubbel lite överallt men det var på Kastellgatan som dumplingsagan startade för Dubbel Dubbel-gänget. Här hittar du allt ifrån bento-takeawayboxar och baos till middag med bordsservering. Menyn passar för alla smaker, såväl veganska som ickeveganska och drinklistan är inte dum den heller. 
Hållplats: Prinsgatan 
Buss: 1, 6, 60

Walk in the Park, Linnégatan 10 

Att besöka Walk in the Park är precis som namnet lyder, här träder du in i en grönskande park och slipper allt vad knott och risk för regn heter. Inredningen är en konversationsstartare i sig, här finns parkbänkar och träd. Så om du är på en riktigt stel första dejt kommer ni garanterat att hitta något att prata om. På menyn finns en massa pizzor som är döpta efter parker och olika platser runtom i världen och deras charkutbud går inte av för hackor. Mums! 
Hållplats: Järntorget
Spårvagn: 1, 3, 9, 11
Buss: X2, 50, 60, 90, 91,114, 290, Röd

Bar Normal, Prinsgatan 3

Hos Bar Normal är stämningen på topp. Här kan du kika förbi på ett glas eller två men det är minst lika enkelt att råka bli sittandes en hel afton. På menyn hittar du grillade mackor som smakar helt himmelskt, men även läckerheter som råbiff och lax-shasimi. 
Hållplats: Prinsgatan 
Buss: 1, 6, 60

Bistro Odette, Olivedalsgatan 14B

Hos Bistro Odette är stämningen hemtrevlig och mysig, i den lilla lokalen finns enbart ett fåtal sittplatser men desto större utrymme för magiska matupplevelser. Bistron influeras av Paris och har en ganska koncis meny men desto större vinlista. Helt enkelt ett utmärkt ställe för en mysig och romantisk dejt eller en middag i goda vänners lag. 
Hållplats: Olivedalsgatan 
Buss: 1, 2, 6

Hagabions café och Bar Kino, Linnégatan 21

Om du är på jakt efter god vegetarisk mat och vill vistas i ett område där kulturen bubblar är Bar Kino ett ställe för dig. På grusplanen utanför huset finner du en stor uteservering och är du lite frusen av dig så finns det mysiga sittplatser inne vid restaurangen. Får du feeling kan du alltid se en film när du väl är i krokarna. 
Hållplats: Prinsgatan 
Buss: 1, 6, 60

Brunchoteket, Linnégatan 56

Om du hör till skaran som älskar frukost och helst äter det till frukost, lunch och middag så lär Brunchoteket bara vara synonymt med himmelriket. Här kan du äta brunch varje dag mellan klockan 09.00-17.00. På menyn finns instagramvänliga pannkakor, ägg och chiapudding, och vem gillar inte en riktigt snygg måltid?
Hållplats: Olivedalsgatan 
Buss: 1, 2, 6

Gyllene Prag, Sveagatan 25

Gyllene Prag föddes ur en tipsvinst när fyra unga män från dåvarande Tjeckoslovakien vann storkovan. Sedan 1973 har mycket hänt men Gyllene Prag står stadigt kvar i Linnéstaden. Här kan du frossa i panerad ost som än idag tillagas på samma vis. Har du tur kanske du får syn på en eller annan kulturell stammis på köpet. 
Hållplats: Olivedalsgatan 
Buss: 1, 2, 6

Foto: Amanda Båmstedt

Göra

Minnenas Bod, Linnégatan 6

Behöver du nytt porslin till middagsbordet? Är du sugen på att piffa till din inredning med lite porslinsfigurer? Här hittar du en guldgruva där gamla designklassiker varvas med lite smått och gott. Om du är jakt på något personligt och unikt är det här en butik för dig.
Hållplats: Järntorget
Spårvagn: 1, 3, 9, 11
Buss: X2, 50, 60, 90, 91,114, 290, Röd

Sjutton Kvadratmeter Lakrits, Plantagegatan 12

Lakrits är kanske lite av en vattendelare. Antigen gillar du det eller så håller du dig långt borta från det. Om du hör till skaran som älskar Lakrits är denna lilla mysiga butik rena rama paradiset för dig. Här hittar du lakrits i alla möjliga spännande former och smaker.
Hållplats: Prinsgatan 
Buss: 1, 6, 60

Ostaffären i Linné, Linnegatan 46

Finns det något mysigare än att dra ihop ett härligt gäng vänner, dra med sig en filt, något gott att dricka och en smarrig otsbricka? Nä, tänkte väl inte det. Hos Ostaffären i Linné finns en hel butik tillägnad ostar, här kan du handla lite som förr i tiden och köpa ost över disken. 
Hållplats: Olivedalsgatan 
Buss: 1, 2, 6

Foto: Amanda Båmstedt

Björkå Secondhand, Linnegatan 9

Björkå Second Hand är ett populärt tillhåll för alla second hand-jägare, men låt dig inte avskräckas av det. Här finns skatter för hem, hus och garderob. Du som är villig att lägga ned lite tid bland hyllorna lär belönas rikligt. 
Hållplats: Järntorget
Spårvagn: 1, 3, 9, 11
Buss: X2, 50, 60, 90, 91,114, 290, Röd

KFUM Repris, Nordenskiöldsgatan 19 

På KFUM Repris kan du verkligen göra riktiga fynd. Det är nämligen inte alla som har stenkoll på att Nordenskiöldsgatan har en riktig pärla till second handbutik vilket betyder att du kan hitta riktiga guldklimpar på klädhängarna utan större konkurrens.
Hållplats: Olivedalsgatan 
Buss: 1, 2, 6

P.s Nu byggs det om ganska rejält runtom i Göteborg, så om du åker kollektivt – glöm inte att kolla så att din spårvagn eller buss går som den ska. D.s