Annons ↓ Annons ↑

Silveräpplen:”Jag älskar att göra små betraktelser”

Silveräpplen är tillbaka med EP:n Secretly Dreaming of Bongos där han bygger upp ett fjäderlätt poplandskap kryddat med gammal tvåtusentals-indie. 

På lördag den 16/10 spelar du på Skeppet GBG, hur känns det att stå på scen igen nu när restriktionerna har släppt? 
– Det känns så jäkla fint och pepp! Känns som att ta av en ögonbindel inne på en konstvernissage typ, man kunde så klart tjuvkika lite under den men det var ju inte alls samma upplevelse. Var själv på Popaganda i helgen och stod i ett publikhav för första gången sen pandemistarten och det kändes som att komma hem igen. Musikupplevelsen är inte komplett utan svinhög volym, teknikstrul och grupptrådar med konstant smsning från ivriga vänner som tappat bort jackor i nån loge eller undrar varför folk inte står kvar vid samma food truck som timmen innan.

I början av oktober släppte du EP:n Secretly Dreaming of Bongos, hur skulle du beskriva soundet på EP:n? 
– Ljust, fjäderlätt och poppigt. Elektroniskt och loopbaserat men med många akustiska inslag och en touch av hederlig gammal oo-indie.

Vilka teman och ämnen har du inspirerats av i skapandet av dina texter? 
– Jag älskar att bygga alldeles för mycket runt en alldeles för liten detalj. En blick man fått eller ett litet moment man delat med någon. Jag kan inte skandera starka slagord, det finns det många som gör mycket bättre, men jag älskar att göra små betraktelser. Jag tror att min bästa möjlighet att skildra nåt allmängiltigt och stort nog är att berätta något väldigt personligt och litet.

Foto: Albin Hillert

Du skriver, producerar och mixar allting själv, vilken del av processen trivs du som bäst i? 
– Åh, det är en och samma process för mig i det här projektet. I Silveräpplen är ljudskapandet en del av låtskrivandet och låtar skrivs genom att mixas…älskar allt det här, det är därför jag håller på.

Vad har du för planer för resten av hösten?
– Hoppas verkligen hinna fler Silveräpplen-gig. Nästa EP ligger halvfärdig o väntar i studion och jag har precis postat iväg en dansant elektroversion av en Lasse Dahlquist-låt till en hyllningsplatta. Sen har ett band vi la ner för tio år sen precis fått skivkontrakt för gamla halvfärdiga inspelningar, så om jag lyckas hitta nätter att mixa det så släpps några mäktiga singlar. Som ljudtekniker har jag premiär på Backa teater nu på fredag 15/10. Sen gör jag turnéer med Nicole Sabouné, Ulrik Munther och Anna Von Hausswolff samt vickar med Yung Lean…tror jag efter totalt stillasittande ska förbi nästan 20 städer i tio länder innan året är slut.