Nu lyser neon upp Viktoriapassagen

Kanske har du gått igenom Viktoriapassagen och lagt märke till den färgglada neonen som pryder en av lokalerna i Viktoriapassagen? Anledningen till varför passagen fått neontillskott stavas Josefin Eklund som huserar i Templet fram till mitten av februari. 

Om du har haft vägarna förbi Viktoriapassagen under den senaste veckan har du kanske lagt märke till neonkonsten som lyser upp i passagen. Templet i Viktoriapassagen, där Josefin Eklund ställer ut sina neonverk, är ett samarbete mellan kreatören Ali Davoodi och Wallenstam där innehållet i lokalen byts ut löpande. En skulle kunna likna det vid ett slags kreativt vattenhål där stadens kreativa sidor får en chans att visas upp för förbipasserande och intresserade.

– Templet är ett samarbete mellan mig och Wallenstam. Tanken med ytan är överaska och inspirera med olika intressanta personer till företeelser och se hur den framtida butiken kan komma att se ut. Det är sätt och bepröva sina idéer och visioner, säger Ali Davoodi

Foto: Marie Wendin

 

Josefin Eklund som tidigare har ställt ut i bland annat Slottskogen och på Fotografiska huserar i Templet ett tag till framöver och har fyllt lokalen med diverse neonverk, tavlor och skulpturer.

– Fram till 13/2 ställer jag ut neonljusobjekt i Templetlokalen i Viktoriapassagen. Man kan också komma förbi för att specialbeställa neon till sitt hem, event eller företag. Jag har redan sålt massor så passa på, säger neonkonstnären Josefin Eklund.

Nyfiken på Josefin Eklund? Läs mer om Eklund och hennes konst här och här