Annons ↓ Annons ↑

Helgens Spotifylista: Josefin Eklund

Helgens Spotifylista är här och denna gången är det Göteborgs neon-stjärnskott Josefin Eklund som ligger bakom valet av goa låtar. Missa inte chansen att se hennes neon live i Azaleadalen i Slottskogen imorgon den 31/8. 

Hur kommer det sig att du fastnat för just neon? 
– Jag lovar er, om ni börjar ha neon hemma kommer ni aldrig komma vara utan det. Det är så sjukt beroendeframkallande och gör livet roligare och finare.

Att ha en utställning i Azaleadalen sätter din konst i en annan kontext än om den hade ställts ut på ett galleri. Vad tror du att miljön och det sammanhang konsten presenteras i har för påverkan på själva konsten och hur andra uppfattar den? 
– Jag tror att neonet kommer nå sin fulla potential i naturen och min förhoppning är att betraktaren känner något mycket starkare när den placeras här.

Var hittar en Göteborgs bästa neonskylt? 
– På Bar La Lunes toaletter, för där sitter två av mina skyltar.

Hur firar en bäst in helgen enligt dig? 
– En kall bira och snus med mina ljuvliga kompisar.

Söndagsbrunch eller söndagsjogg? 
– Söndagsdöd.

Vad har du i kikarn inför hösten? 
– Jag skall bygga en sex meter stor neoninstallation vid operan i, åka på turné med Vita Bergen till Hong Kong, Kina och Stockholm, släppa ny singel, åka på konstresa till Wien. Jag har precis börjat på konstskola och ska börja sälja neon i WOS butiker. Mitt liv går i ganska högt tempo, men det är så jag gillar att ha det.