Annons ↓ Annons ↑

Ljung släpper singel om begär

Ljung är tillbaka med singeln Desire som handlar om lust, begär och att vara väldigt kär. 

 Hur har ditt 2021 varit hittills? 
– Nej men extremt långsamt och inte särkilt händelserikt alls faktiskt. Har gjort lite ny musik men det har varit svårt att skriva när man knappt får några nya intryck. Men det har pinnat på helt okej trots allt! Längtar efter att spela men även efter att gå på spelningar själv. Saknar livemusik nått så oerhört mycket! Känns lite extra fint att släppa en låt nu. Så det händer någonting.

Singeln Desire har både ditt signifikanta Ljung-sound som vi känner igen sedan tidigare men är även mer dansant än vad vi har hört från dig sedan innan, vad vill du förmedla rent soundmässigt? 
– Jag längtar efter att komma ut och dansa. Tror det är den enkla förklaringen till att den här låten blev en mer upptempo. Jag började skriva låten och kände att jag ville skruva upp bpm mer än vad jag gjort innan. Jag ville skapa en medryckande känsla.

När passar det som bäst att lyssna på Desire? 
– All day, all night. På förfest, på klubb, påväg till jobbet, i bilen, på gymmet, i duschen, i kön… alla dessa funkar hur bra som helst. Jag har testat!

Foto: Albert Sten

Låten handlar, precis som titeln hintar om, om lust och begär, vad fick dig att dras till just de ämnena? 
– Jag är väldigt kär och låten kom väl egentligen till av den anledningen. När man är kär är det många starka känslor åt alla håll och kanter. Känslan av att vilja ha någon för sig själv, att vilja stanna i ett perfekt ögonblick för alltid och rädslan för att allt kommer skita sig.

På tal om begär – vad är din största guilty pleasure? 
– Jag vet inte om jag har något guilty pleasue riktigt men just nu har jag ett riktigt konstigt begär. Jag letar små glasflaskor i olika färger och former på Tradera och secondhand för att ha oljor och krämer i. Både i badrumsskåpet och i köket.

Vad har du för vårplaner framöver? 
– Jag ska skriva mer musik. Förhoppningsvis också släppa mer musik och försöka vaccinera mig.