Annons ↓ Annons ↑

Klubbguiden: Mars

Känner du dig lite lost i klubbdjungeln nu när restriktionerna är borta? Låt klubbguiden leda vägen.

4/3

Aphuset

Skeppet GBG

Aphusets musik beskrivs som rotmosrock, ”vad innebär det?”, kanske du som läsare nu undrar – jo, det är ungefär som det låter. På scen kommer du få ta del av renodlad rock n’ roll, rakt av opretentiös och urmänsklig. Befriande och okomplicerat, kanske lite så som musik är när den är som bäst.
18.00

4/3

Markus Krunegård

Trädgår’n

Markus Krunegård behöver egentligen ingen vidare presentation. En av den svenska popens främsta ryttare levererar stadig nytt material man kan relatera till och slita likt ett favoritplagg. Under kvällen får du träda in i Krunehof, en stökig krog där allt kan hända. Så vad väntar du på? 
20.00, 18 år, 450 kr

5/3

Inside//Out Sober Club #6 Talks + Dj:s Christian Seance & Dogmama
Värt

Inside//Out Sober Club är en alkohol och drogfri klubb där du kan festa loss utan att behöva ha massa alkohol kring dig. Här hittar du en bar, pingis, yatzy och ett bubblande dansgolv där tonerna styrs av Dj Dogmama. Under kvällen är det även premiär för Inside//Out Talks där de bjuder in några av Inside//Outs podcasts kommande gäster där de dyker ned i viktiga samtal och livshistorier. En äkta pangkväll med andra ord!
19.00-00.00, Ordinarie biljettpris 100 kr (finns även frivilligt belopp för dig som har det lite tufft ekonomiskt)

5/3
Alexander Rinbäck
Fyrens Ölkafé

Alexander Ringbäck och Pablo Copa har mötts upp i en källare i Gamlestan, käkat fryspizza och skrivit låtar. Nu är det dags att visa upp resultatet. På scen kommer du att få ta del av musik med inspiration från countrymusikens traditioner kryddat med rock n’ roll och grunge.
20.00, 100 kr (60 kr för studenter, pensionärer och arbetslösa) 

6/3

Sam Outlaw

Pustervik

Sam Outlaw har spenderat tid i studion och under slutet av 2021 släppte han albumet Popular Mechanics. I texter beskrivs han röra sig långt ifrån den stereotypsika macho-mannen som annars härjar fritt i countryvärlden, men du som publik får själv avgöra hur du ställer dig i frågan. Efter konserten kan du stanna kvar, för då hoppar The Woody Crew in bakom spelarna. 
19.00, 18 år, 295 kr + service

9/3

The Splendour

Skeppet GBG

Under förra året släppte The Splendour sin fjärde platta som bar namnet Royals. I gruppen hittar du lokala jazz- och improvisationshjältar som nu intar hemmaplan med sin alldeles egna rymdjazz. Gör dig redo för en riktigt jazzig onsdagsafton. Bättre än så blir det inte! 
18.00 

11/3

Rein

Pustervik

Rein gör det mesta själv – hon är artist, producent och skivbolagsägare. Sedan den självbetitlade debuten 2016 har hon gjort sig känd för att skaka liv i den svenska elektroniska musikscenen. Rein anammar något djuriskt, primalt och gör alldeles lysande konst av det. 
20.30, 18 år, 225 kr + serviceavgift

11/3

Juno Francis

Nefertiti

Den berlinbaserade duon Juno Francis är tillbaka i Göteborg och under fredagskvällen kommer de omvandla Nefertiti till en rökig grotta där 60- och 80-tal mixas ihop till en glamorös afton. Snöra på dig dina finaste skor och gör dig redo att träda in i Juno Francis hypnotiska universum.
18.00-23.00, 120 kr 

12/3

Dream Drop + support: Those Without Envyyou & Set to Wake

Valand

Dream Drop beskrivs som soundtracket till din bakfylla i evenemangsbeskrivingen så vi antar att det innebär att du helst ska kröka kvällen innan du besöker detta gig? Eller så skiter du i det. Kvällen bjuder in till fullt ös i varje fall, det är ett som är säkert.
19.00, 20 år, 120 kr

12/3

Vit Päls + Laser & Bas (Solo) 

Oceanen

Under lördagskvällen väljer Carl Lundgren ut hits från Vit Päls och Laser & Bas katalog och framför dem på akustisk gitarr. Publiken kommer även få ta del av historierna bakom låtarna, lite snaskigt skvaller och annat gött snack. En äkta pangkväll med andra ord! 
20.00-01.00, 20 år, 195 kr

16/3

Sheik Anorak

Skeppet GBG

Sheik Anorak är enmannabandet beståendes av Frank Garcia, en fransos som lämnat de sydligare breddgraderna för Göteborg. Under konsertkvällen kommer du få ta del av musik som hämtar influenser från såväl minimal techno som indiepop och krautrock. Med sig som support har han Bravo Brian.
18.00-23.00

17/3
Låt Live Leva 2022
Oceanen 

Låt Live Leva föddes under pandemin för att stötta livebranschen då restriktionerna begränsade levande musik med publik. På den tiden arrangerades festivalen digitalt och i år återkommer festivalen i en hybridskrud med scener runtom i landet. På Oceanen kommer du som besökare att kunna lyssna till Beverly Kills, Varas och Mimi Bay, live, på en scen, i ett publikhav. Kan du inte närvara kan du alltid ta del av festivalen digitalt istället, smart va?
18.00, 20 år 

19/3

Huset

Nefertiti

Om du letar efter ett gäng riktigt goa göteborgare så har du hittat rätt. Nu är det äntligen dags för Huset att riva av ett live-set i hemmastaden och som vi har längtat. Räkna med rejäl feststämning och ett ösigt dansgolv. För när Huset intar scenen är det svårt att stå emot deras livenärvaro. 
21.00, 20 år, 180 kr

19/3 

Shout Out Louds

Pustervik

Vi är nog många som har lyssnat på indiefavoriterna Shout Out Louds genom åren. Nu återvänder de till Göteborg för en helkväll och det är något visst med ett band som har hållit ihop i över 20 år.
20.00, 18 år, 300 kr

24/3

Echo & The Bunnymen

Pustervik

Gillar du glo under lugg post-punk och 80-talet så Echo & The Bunnymens göteborgsgig säkert redan inbokat i din kalender sedan en lång tid tillbaka. Om du nyss hittat till bandet har du kommit lägligt, i år firar de 40 år som band och vi får vara med. 
19.00, 18 år, 495 kr

25/3

Kentfest 2022 – Då som nu för alltid

Musikens Hus

Kent är lite av ett sådant band som man antingen älskar eller inte bryr sig så mycket om. Om du hör till den förstnämnda kategorin kommer denna kvällen falla dig i smaken. Musikens hus uppmärksammar att det har gått mer än fem år sedan Kent tackade för sig och styr upp en hyllningskväll i sann Kent-anda med Kentlåtar, Kentbilder och Kentdrinkar.
21.00-02.00, 18 år, 195 kr

25/3

Aldous Harding

Pustervik

Aldous Harding har golvat musikkritiker gång på gång och så även sin publik. Nu kommer den hyllade nya zeeländskan till Göteborg och Pustervik och uppträder med nytt material. Det vill du inte missa! 
20.00, 18 år, 295 kr

25/3

Happiest Place presenterar : The Embassy, Agent Blå & Boy With Apple

Skeppet GBG

I år är det dags för Happiest Place 5-årsdag, detta firas självklart med pompa och ståt. Under kvällen får du ett axplock av den bästa indiemusiken från stan. På musikmenyn hittar du nämligen inga andra än The Embassy, Boy With Apple och Agent Blå.
18.00, 180 kr

26/3

Fontän

Nefertiti

Fontän har nyligen släppt lite ny musik och vill du vara först med att få höra den live så är det i Nefertitis kryptor som du ska spendera din kväll. Under natten kommer giget även att ackompanjeras av visuell konst som kommer att framföras som en del av deras live-set. Självklart håller ett gäng väl utvalda dj:s ställningarna när bandet har klivit av scen.
20.00, 20 år, 200 kr

26/3

Johannes Räihä

Pustervik (Matsalen) 

Johannes Räihä gör finstämd indiepop som värmer när allt annat känns grått och kallt. Under lördagskvällen besöker han Pustervik och Göteborg som ett stopp på sin Nangijala Tour och bjuder in på en en mysig konsert som råder bot på existentiella kriser.
19.00, 18 år, 225 kr 

26/3

Soulastatic Soul Club – Säsongspremiär

Oceanen

Under lördagskvällen är det dags för säsongspremiären av Soulastatic Soul Club som går in på sitt 24:e år som aktiv klubb. Här hittar du en dj-lineup med representanter från Köpenhamn, Stockholm, Leipzig och Göteborg och genren för kvällen är självklart soul och åter soul i alla dess former.
20.00, 20 år, 120 kr 

29/3

Jonathan Johansson

Stora Teatern

Jonathan Johansson river av sin turnépremiär i Göteborg, med sig i kappsäcken har han låtar från sitt sjunde album Om vi får leva. Kvällen bjuder in till en intim konsert och här är det sittplatser som gäller så att man verkligen kan ge fullt fokus till att låta sig uppslukas av musiken från vårens platta. 
19.00, 13 år, från 335 kr

30/3

M-Rock & Wefunky Band med Johanna Hjort

Nefertiti på Valand

M-Rock och Wefunky Band har nyss släppt plattan Celebration. Nu är de tillbaka i hemstaden och har dragit med sig vännerna från bandet Silvertwins of Funk på scen för ett gäng låtar. Så snöra på dig discodojjorna och gör dig redo för en riktigt funkig kväll. 
18.00, 250 kr