Annons ↓ Annons ↑

Jessie Granqvist – en undergrounddrottning av rang

Jessie Granqvist är inte bara extremt cool utan även en skicklig dj som spelar regelbundet i såväl Göteborg och Stockholm som Berlin och Ibiza. Men vem är det egentligen som står i dj-båset? Vi korresponderade med Jessie för att stilla vår nyfikenhet.

Vad kickar igång din inspiration?
– Mina vänner och musik! Jag har så coola vänner runtomkring mig som pysslar med det ena och det andra. Det är inspirerande oavsett om de sitter i en källare med modularsyntar eller om de drejar lerkrukor. Att se mina kompisar gå in för något ger mig energi att göra det också. En rejäl utgångshärva ger mig också inspiration. Att komma hem, ta en dusch och sen sätta mig med datorn och gräva ner mig totalt är det bästa som finns.

Vad är det mest otippade som hände dig karriärsmässigt under förra året?
– Jag spelade mitt första gig i Asien, i Peking. Det var magiskt på så många sätt och helt sjukt att någon så långt borta ens visste vem jag var. Längtar tillbaka hela tiden och om jag är ledsen någon gång så tänker jag alltid att det finns människor i Kina som tycker att jag gör något bra.

Du spelar rätt så ofta i Göteborg, hur skulle du säga att Göteborg gör sig som klubbstad? 
– Göteborg har allt man kan önska sig som klubbstad. Att börja kvällen på något soft ställe med goda drinkar och samtidigt lyssna på en dj i världsklass är lyxigt och det brukar finnas flera sådana alternativ. Jag tycker om att gå på allt som Christine Friberg eller gänget i Tzar kokar ihop till exempel! In på småtimmarna är mina favoritsysslor i Klubbgöteborg att gå på svartklubb/medlemsklubb. De är så jävla fina i Göteborg. På många andra platser så smälls det oftast upp ett ljudsystem och en strobe och sedan är det klart, men här är det många klubbar som har fått vara och växa under flera år och blivit klubbar i världsklass! Just nu är min favorit Tarantism där jag också är resident-dj så jag har turen att få komma dit ofta. Den bästa klubben jag någonsin har besökt och spelat på var Mythos i Göteborg som tyvärr inte finns kvar, men snacket om den klubben går fortfarande. Alltså är Göteborg toppen som klubbstad tycker jag! MVG!

Vad har du för planer framöver? 
– Jag har några roliga gig planerade i Göteborg, Stockholm och Berlin. Mina storslagna planer vågar jag inte inte avslöja! Jag är för rädd att det jinxar! Om man undrar över detaljer kring gigs så finns mer info på sociala medier.

Vad lyssnar du på för musik just nu?
– Techno är genren jag spelar när jag dj:ar. Det älskar jag såklart men jag lyssnar på det väldigt lite hemma. Just nu sitter jag i studion mycket och gör egen musik och då försöker jag att inte lyssna på techno alls. Jag vill inte bli för inspirerad utan vill hitta ett eget sound. Inspiration försöker jag hitta i andra genrer som hiphop och elektro. 

Låtar jag har lyssnat mycket på i sommar:
Nadia Tehran – Down
Marius Mane feat. Natty Silver – It’s you
Johanna Knutsson – Loss of Traction
Ant wan – Kall
Rune Bagge – How You Want It
Skee mask – Reduct Live
Kornel Kovacs – Marathon
Newa – Unfold
BENNETT – BEYBLADE
DJ Nobu – Wwww
Kalawila – Lönnmördare fick betalt i frimärken
Varje vaken minut – 005
Ulwhednar – Razor Mesh Fencing
Reptant – Liquid Acrobatics
Gee Dixon – Gomorra
Maenad Veyl – Taiko Death Rhythm
Kessell – The Opposite of Chaos (Acronym Remix)
Schacke – Kisloty People
Ludwig A.F. Röhrscheid – Velocity
Birds of paradise – Regrowth