Annons ↓ Annons ↑

Helgens Spotifylista: Pale Honey

Pale Honey är inte bara aktuella med singeln Treat You Good, de ligger även bakom Helgens Spotifylista, en lista du kan lyssna på oavsett om du känner dig glad, nykär eller lite nere. 

Idag den 14/2 släpper ni singeln och kärlekslåten Treat You Good, lite timeat med alla hjärtans dag. Är ni romantiska av er?  
– Mer eller mindre. En gång satt vi hemma i soffan och kollade på Six Feet Under och planerade en resa med Stena Line så vi kunde köpa hem en hel årsförbrukning av öl. Det var väldigt romantiskt!

Vilken är den bästa kärlekslåten genom tiderna? 
– Svårt. Man kanske behöver en lite skev låt på första plats. Creep är ju väldigt bra.

Den 13/3 spelar ni på Pustervik, vad har ni i kikarn inför kvällen? 
– Lite är hemligt (det vill säga planeras fortfarande) men vi har ju ett gäng kreativa vänner vi vill busa med också. Baby Missiles värmer upp och vi är ju själva jättekära i dem. Vi har också nya låtar att spela ju, ett helt album! Men allt kanske man inte kan få på samma kväll. Man vill ju vara lite mystisk ändå, eller? Tuva garanterar århundradets gitarrsolo och koklockan blir nog kastad fram och tillbaks.

Till hösten släpper ni ert tredje album, hur låter det jämfört med era tidigare släpp? 
– Oj! Så låter det. Oj.

Vad ska ni hitta på i helgen? 
– Vi ska såklart spendera alla hjärtans dag tillsammans och kanske öppna tre liters ölen vi fick av Roskilde Festivalen för en gångs skull. Vi hoppas att den har lagrats på ett bra sätt efter alla månader i replokalen.

När ska en lyssna på er spellista? 
– Dagen till ära ska man lyssna på den helst idag. Men när som helst när man känner sig glad och nykär eller helt förstörd för att den där personen inte fattar att du vill hänga.