Annons ↓ Annons ↑

Helgens Spotifylista: Machetes

Det är återigen dags för en ljuv helg. Denna veckan är det dessutom inga andra än albumaktuella Machetes som ligger bakom helgmusiken.

Hej Machetes, vilka är ni och vad gör ni om dagarna? 
– Vi är Marcus Bertilsson på gitarr, Erik Ivarsson på gitarr, Erik Fastén på trummor och Pablo Copa på bas. Några av oss jobbar deltid på kulturskola och lär upp nästkommande generations musikaliska hjältar, frilansar som musiker, drar fötterna efter oss, hänger på gamla fiskebåtar, spelar på gatan och på ålderdomshem samt gosar mycket med katten Jussi.

Vad har ni för helgplaner? 
– Katten Jussi kommer få sin lille morbror Stefan levererad på fredag så det blir nog ännu mera kattgos än vanligtvis. Kanske hinna spela lite på gatan, vill se Folks på lördag i en källare på Hisingen men kommer nog inte få till det denna gången tyvärr. I övrigt kan det mycket väl tänkas att bandets medlemmar kommer ägna sig åt några av följande aktiviteter; läsa en god bok, svinga en bägare eller två samt ge sig ut på någon vandring i skog i mark.

Berätta om ert debutalbum. Hur kom det till? 
– Vi drog igång i januari förra året eftersom vi alla är mycket förtjusta i twangiga 60-tals gitarrer, spaghetti westerns och gammal agentfilmsmusik. I rasande fart skrev vi nio låtar och spelade in dem redan i april 2019. Sedan drog vi fötterna efter oss och fick inte skivan släppt förrän nu i fredags. Vi skulle väl säga att det är nog en av de starkaste debutskivorna som någonsin gjorts. Den har allt, förutom sång då. Vi tycker det är lite töntigt med sång. Vår egen Pablo Capo har spelat in och mixat skivan. I övrigt vill vi framhålla Dennis Bertilsson som stått för mastringen och Johan Ramstedt som gjort omslagmålningen.

Vad lyssnar ni på när ni vill komma i feststämning? 
– Aphuset, det är festlig musik!

Hur har ni tänkt kring valet av låtar i er spellista?
– Vi har satt dit fem bitar var och försökt ge lyssnaren en bra helhetsupplevelse.