Annons ↓ Annons ↑

Helgens Spotifylista: Josef Slunge

Nu är äntligen helgen här och denna veckan har stjärnskottet och majornasonen Josef Slunge  valt ut låtar som han tycker att vi bör vara intima till. 

Hur firar en bäst in helgen enligt dig?
– Det beror på vad helgen innehåller men om vi snackar fest så hamnar jag och mina vänner oftast på nån sunkig bar till att börja med. Vi brukade alltid gå till Salsa Salsa vid Hagakyrkan för min polare brukade spela där och vi hade en vän i baren, shout out till Kia och llama!

Du har nyligen släppt EP:n Bucket Hat – berätta om EP:n, vilka känslolägen och historier finner en på den? 
– Alltså det är ganska spretigt, jag är ju en människa liksom. Men en stor del av texterna bygger på olika sorters osäkerheter. Det är nästan oundvikligt för mig att inte dra in den aspekten av mig själv när jag skriver, för det är något som finns med mig hela tiden och jag tror att många kan känna igen sig i det. Utöver det hittar man en hel del kärlek från lite olika perspektiv, berättelser från barndomen och flummiga tankar.

Vilken låt från din EP har bäst helgfeeling och varför? 
– Antagligen Heybabey, om du vill ut och träffa en sötnos kan du repetera mantrat –  Heybabey och alla kommer att komma. Jag lovar.

Bucket hat är lite av ditt signum, hur bär en bäst upp en bucket hat? 
– På det sätt som man känner sig bekväm i. Det finns inga rätt eller fel och vem är jag att säga hur någon ska göra?

Vad har du för planer framöver? Kommer vi kunna se dig live snart? 
– Massor! Jag har inte suttit i studion eller replokalen utan att ha något som måste göras alldeles för länge. Jag har så mycket i mig som måste få se solens ljus! Förhoppningsvis dröjer det inte länge tills nästa släpp! Ligger på lite roliga låtar med olika feta gäster, så shits on its way! När det kommer till livespelningar så kör vi releasefest på Oceanen nu på fredag den 11/10! Jag kör med mitt liveband Apoteket, vi har tunga djs och en av mina göteborgsfavoriter, Ikhana kör ett set med låtar också! Det kommer att bli en maxad kväll! 

Hur har du tänkt kring valet av låtar när du skapade din spellista? När ska en lyssna på den? 
– Jo, jag tänkte att folk behöver musik att vara intima till, så sätt på listan och sätt dig på nån du tycker om.