Annons ↓ Annons ↑

Helgens Spotifylista: Hannes Boeryd

Det är återigen dags för en ljuv helg. Denna veckan är det dessutom ingen annan än Hannes Boeryd som nyss släppte sin debut-EP som ligger bakom Helgens Spotifylista.

Hej Hannes Boeryd, vem är du och vad gör du om dagarna? 
– Hallå! Jag är en 24-årig musikproducent från Fredrik Reinfeldts hemkommun Täby, norr om Stockholm, men sedan 2017 bor jag i Bergsjön med min sambo. Just nu läser jag tredje och sista året på musik-och ljudproduktionsprogrammet på Högskolan för Scen och Musik här i Göteborg och jobbar med produktion, inspelning, mixning och mastering av både egen och andras musik. När jag inte håller på med ljud tycker jag om att laga och äta god mat, kolla på skräp-tv och utforska Göteborgs bästa öl-och vinbarer.

Du släppte nyss din debut-EP Trouble in the Water, berätta om hur den kom till. 
– I höstas gick jag in i en depression och kände att både min egen och vår planets framtid var mörk och dyster. Jag kände mig som en belastning för mina nära och kära och som en misslyckad människa. Dessutom tyckte jag världen gick åt helvete med klimatförändringar och ökade sociala och ekonomiska klyftor. För att behandla tankarna började jag sitta vid pianot och spela det första som kom till mig och plötsligt hade jag fyra låtar. Jag fick sedan hjälp av Jesper Jonason att producera låtarna och få fram min vision på rätt sätt.

Vad har du för helgplaner? 
– De är ganska lösa, men ska spela in lite musik. Annars är det nog bara att äta och dricka gott!

Var hittar en Göteborgs bästa brunch? 
– Har dålig koll på just brunch-ställen, men Göteborgs bästa lunch hittar du på Jinx! Och kan man klassa öl som brunch har Spike Tap room bästa brunchen! Ibland finns Göteborgs bästa pizza där om Fredrik står vid ugnen! Och räknas AW-vin som brunch har Bar La Lune stans bästa brunch! Inte bara vinet, utan även maten är kanon där!

Dela med dig av dina bästa helg-tips såhär i coronatider.
– Jag tycker att man kan passa på att läsa en god bok! Eller lyssna på ens favoritmusik, ta en promenad i närmsta skog eller bara i ens egna bostadsområde. Upptäcka nya miljöer! Annars kan man skaffa vänner med antikroppar och umgås med dem 2 meter ifrån varandra.

Vad har du för höstplaner? 
– Idag, fredag 25:e september, släpper jag mitt ”experimentella” projekt Bordun, så närmsta tiden ska jag marknadsföra den och Trouble in the Water! Utöver det ska jag försöka skriva lite gladare musik, jobba med nya människor och lära mig nåt nytt! Kanske ska lära mig fotografera bättre?

Hur har du tänkt kring valet av låtar i din spellista?
– Jag tyckte att det var lite kul att välja låtar med vatten-tema, eftersom det ändå är kopplat till min musik! Så har valt lite låtar om hav, båtar, tårar och andra typer av vatten. Sen tycker jag att de olika låtarna ramar in den musik jag gillar att göra och lyssna på, allt från depp till pepp! Jag hoppas att någon annan kan tycka att det var ett bra urval.