Annons ↓ Annons ↑

Göteburgare – tre tips för saftiga smaker: Elias Mahfoud

Djungeltrumman frågade ut tre goa personer om stans saftigaste hamburgare. Möt Elias Mahfoud (Chez Ali) som delar med sig av sina göteborgsfavoriter.

Hej, Elias Mahfoud vem är du? 
– För att citera Adam 888: “Jag är en människa som just nu är på Jorden och gillar att äta massa burgers in all types of forms, that’s my thang thang”

Vad har du i din hamburgare? 
– För mig så varierar det, beror på vad jag är på för humör och vad jag har hemma, viktigaste för det mesta är att allting som hör till är balanserat, både i kvantitet och smak – men ibland så älskar jag att gå loss på pålägg, till exempel att man slänger på lite chili eller mac n cheese, kanske båda två i en och samma burgare, låt kreativiteten flöda!  Men det jag brukar köra mest är brioche som jag brer på majonäs och steker (get that golden crust babbyyyyy), högrev (smashed) med två skivor lagrad cheddar som jag lägger på en bädd av saltgurka och hemmagjord dressing (gärna lite spicy) och toppar med karamelliserad lök. Brukar slänga på lite rostad lök för extra crunch!

Var hittar en Göteborgs bästa burgare? 
– Är sjukt velig gällande att utse bästa burgaren för min åsikt växlar mellan olika ställen hela tiden. Finns många stabila hak som The Barn och Stockyard. Jag försöker att inte äta på samma ställen hela tiden, vill alltid prova något nytt hak för att switch it up! Senast var på Street Food to Go som knockade mig likt en RKO (s/o Randy Orton) – sjukt gott till ett väldigt bra pris! Men om jag vara ärlig, ibland så sitter det inte helt fel med en burgare och shake på sjuans late night hours.

Hur tror du att hamburgarna kommer att se ut framöver? 
–Jag tror inte att det kommer ske en märkvärdig förändring i och med att hamburgare mer eller mindre har behållit samma struktur sen hamburgarens begynnelse. Visst det finns trender som till exempel smashed style, men det är fortfarande samma grej som det varit tidigare, bara att man tillagat proteinet annorlunda. Något som är fint att se är att utbudet av protein har utökats senaste åren hos lokala hak, men även kedjor, så att det finns en hamburgare för alla! Så förmodligen kommer nya alternativ till kött att dyka upp, kanske insektsburgare blir nya grejen and I’m all here for it – dagen då McBug lanseras så ser ni mig längst fram i kön, garanterat!