Annons ↓ Annons ↑

Hamburgarhaksguiden

När magen kurrar, blodsockernivån sjunker och humöret skenar är det gott att få sig ett rejält mål mat. Vad passar då bättre än en saftig hamburgare med goda tillbehör? Djungeltrumman har kartlagt några av Göteborgs bästa restauranger när det kommer till hamburgare.

Lasse på Heden, Engelbrektsgatan 34D
Lasse på Hedens neonskylt lyser upp hörnet av Heden likt en stjärna i natten. Stället drivs av Michael Werner som var med i Sveriges Mästerkock under 2017. Här hittar du allt ifrån hederliga ost och baconburgare till grekiska och vegetariska varianter. 

McDonald’s, Kungsportsavenyen 32, Valhallagatan 1, Importgatan 1, Nordstan, Motorgatan 2 och Götgatan 16 med fler. 
Här är det fri klädsel som gäller och många av Donkens ställen har öppet dygnet runt vilket gör det till en riktig räddare i nöden. Hit söker sig allt ifrån stressade kontorsnissar som behöver få i sig något snabbt innan nästa möte till tonåringarna som får gå på stan själva för allra första gången. En klassiker helt enkelt.

Burger King, Nils Erikssonplatsen Centralhuset, Postgatan 47, Kungsportsavenyen 14, Swedenborgsgatan 1 och Järntorget 6 med fler.
Burger King eller Bk som stället även kallas i folkmun har livsfarligt goda chili cheese och är det naturliga pitstopet för den hungriga efter en kväll ute på långgatorna eller Avenyn.

Max, Torpavallsgatan 4C och Gunnar Grens plats 1 med fler. 
Max vill göra Sveriges godaste burgare, om de lyckas eller ej återstår att se. Stället grundades 1968 i Gällivare och har växt till sig rejält sedan dess. En smarrig grej som sticker ut lite på deras meny är deras Västerbottenost sticks som är väl värda att testa. Utöver det hittar du det vanliga utbudet av kött, fisk, fågel och veggoburgare. 

Bastard Burgers, Östra Hamngatan 30
Undret från Norrland har tagit hamburgarscenen med storm och det är bara att konstatera att det snackas rejält om Bastard Burgers. Här kan du äta hip n’ trendy burgare, dricka bärs och groggar. Det veganska utbudet är inte fy skam heller! 

Tugg Burgers, Drottninggatan 21
Tugg Burgers är en äkta klassiker för den som vill ha en riktig frosseriafton. Här hittar du burgarna med extra allt, milkshakes med rejäla toppings och efterrätter som kommer att få dig att rulla ned för gatan. 

Burgersson, Friggagatan 14B och Skanstorget
På Burgersson arbetar man mycket med svenskt ekologiskt nötkött och den rent geniala idén dippbricka där du får en bricka med fyra stycken olika dippsorter. Dessutom är deras pommes slungade i västerbottenost och örter värt ett besök i sig.   

Diné Brugers, Drottninggatan 31
Hos Diné Burgers är såväl veganer som köttätare mer än välkomna. Här hittar du hamburgare med blue cheese, den veganska bourbon och bacon och chiliburgare med fler. Unna dig en smarrig takeaway eller käka på plats. 

The Barn, Kyrkogatan 11, Storköket
The Barn är mångas favorit och det är inte heller helt otippat med tanke på deras gedigna meny. Ät ett friterat ostron till förrätt, fortsätt sedan med en fish ’n’ chips på friterad bifångst, sallad på fläder, gurka och dill, vinägerkokt knipplök, flädertartar och avsluta med lite apple crumble. 

Foto: Isak Löwegren

Butcher’s Market, Storgatan 47
På Butcher’s Market kan du få en riktigt saftig burgare och krispiga pommes. Lokalen är liten så vill du ha en intimare hamburgarupplevelse passar det perfekt att slinka in här efter en shoppingrunda på Avenyn. 

The Joint Genuine Street Food, Danska vägen 110
Danska vägen har fått en eget hamburgerhak. Hurra! Här hittar du allt ifrån The Classic med amerikansk senap, dubbel cheddarost, saltgurka, ketchup, majonäs och gullök till den veganska Jaca med pulled jackfruit, strimlad isbergssallad, tomat, lök, tempeh-bacon och saltgurka. Visst vattnas det i munnen? 

Göteburgare, Andra Långgatan 11 och 30
Att restaurangen har ett namn som också är en ordvits värmer ens göteborgska hjärta lite extra. Är du ute och slirar på lången och känner hur det river i magen passar detta perfekt. På Andra Långgatan 11 är dessutom allt på menyn veganskt, bara en sådan sak!  

Holy Cow, Södra Vägen 77
På Holy Cow kan du beställa något så spännande som en Drunken Cow, i burgaren hittar du en burgare med Bourbon Barberque dressing, knaprigt bacon, sallad, picklad rödlök och pepper jack. Vill du gå all in lämpar sig även en av deras fullproppade milkshakes väl. 

The Burger – Beer & Stuff, Andra Långgatan 14
The Burger bjuder in till hamburgare från världens alla hörn. Gör en smakresa till Frankrike, Italien, Mexico eller Sydkorea. Restaurangen ska även ha ett stort plus i kanten för deras sötpotatis och pommesmix, klart man vill blanda.