Annons ↓ Annons ↑

Göteborgsfamiljen jubileumsfirar stort

Snart fyller Göteborg 400 år och i samband med stadens firande inviger Göteborgsfamiljen Skanshof och den tillhörande jubileumsparken. 

Den 4 juni fyller Göteborg 400 år, i samband med stadens firande så inviger Göteborgsfamiljen Skanshof med tillhörande jubileumspark. Skanshof som är ett av Göteborgsfamiljens senaste tillskott serverar fisk och skaldjur med inspiration från New York och har även en yta för konstutställningar. 

Själva premiären för restaurangen och jubileumsparken är satt till klockan 12.00 den 4/6, och firas in med en bandklippning, därefter kommer restaurangen och parken vara officiellt invigd och öppen för alla. 
– Vi har döpt parken till Skanshofparken och den kommer att vara öppen sommartid vid fint väder. Skanshofparken är inspirerad av Millesgården i Stockholm och av kända italienska parker. Idéen är rätt ur historieböckerna. Kring 1800-talets mitt låg här ett så kallat utvärdshus med tillhörande parkträdgård kallad Rosendal. Den gamla parken har varit inhägnad och igenväxt och därför inte varit tillgänglig för allmänheten på över 150 år. Det känns fantastiskt kul att välkomna Göteborgarna till Skanshofparken på nytt. Så här beskrevs parken en gång i tiden. ”Rosendal låg så inbjudande med soliga rabatter och gröna backar, med lummiga lundar och skuggiga bersåer, med blomstrens doft och jublande fågelsång. Där var så innerligt trevligt att vara, när sommarkvällarna svepte skymningsfloret över trädgårdsgångarna och människorna, vilka lustvandrade under träden, spelade käglor, njöto av utsikten från paviljongens öppna verandor eller inmundigade ställets utmärkta sexor.” Vi kan garantera att sexorna fortfarande är lika utmärkta men vi anser att de lämpar sig bättre till sillen nere på Skanshof. I parken är ett glas vitt mer passade tycker vi, säger Patrik Hermansson, Vd Göteborgsfamiljen. 

Foto: Stefan Loryd

I samband med premiärinvigningen av Skanshof och den tillhörande jubileumsparken utlyser Göteborgsfamiljen även en tävling där den som ger den bästa beskrivningen till varför man älskar Göteborg kommer att få klippa bandet.  
– Vi har utlyst en tävling i sociala medier där vinnaren får klippa bandet under öppningsceremonin kl 12.00 den 4/6. Då är Skanshof och Skanshofparken helt färdigbyggt och öppnar officiellt för Göteborgarna. Vinsten är en heldag i Skanshofparken med lunch och middag på Skanshof för fyra personer. Vi avslutar kvällen med att skjuta århundradets fyrverkeri från Skansen Kronan klockan 22.55 när alla har kommit ut från restauranger runt om i stan vilket blir en mäktig upplevelse, säger Patrik Hermansson, Vd Göteborgsfamiljen.