Annons ↓ Annons ↑

Göteborgsfamiljen vill sätta Skanstorget på kartan

Göteborgsfamiljen vill sätta Skanstorget på kartan, vid valborg öppnade de upp Skanshof, Bar Etzy, Mucho Macho och Champagneria. Tobias Hamberg, styrelseledamot för Göteborgsfamiljen samt vd för Fomo Fastigheter berättar om nysatsningarna. 

Vid valborg öppnade ni Bar Etzy, Mucho Macho, Champagneria och Skanshof, berätta om ställena.
– Skanshof är en NYC-inspirerad seafood-bistro. Fisk och skaldjur på ett sätt vi inte haft i Göteborg tidigare. En trappa upp finns bar, en stor balkong och yta för konstutställningar där Josefine Engström är först ut i raden av konstnärer. Restaurangen får även en takterrass samt en park som vi döpt till Skanshofparken. Mucho Macho Taqueria är en mexikansk restaurang med breda sydamerikanska matinfluenser. Inredningen är rå 70-talsvariant som blir riktigt cool. Bar Etzy är en espressobar. Öppen från tidig morgon till sen kväll. På menyn syns influenser från jewish delis och inredningen för tankarna till Tyrolen. Bar Etzy måste nog upplevas. Det går inte riktigt att beskriva utan att låta schizofren. Champagnerian kommer även att öppna igen, finns det några nyheter i samband med öppningen? Champagneria har ju funnits tidigare men flyttar nu till nya lokaler. Inredning och material är nästan uteslutande återbruk och second hand, vilket ger en unik känsla och är ett maximalt hållbart sätt att bygga restaurang. Köket är inspirerat av San Sebastian. Tänk gränslandet Frankrike/Spanien.

Ni kommer även att ha en takterass och parkservering hos Skanshof, vad har ni för planer för utomhusområdena?
– Den blir en del av Skanshof som kommer att vara öppet sommartid vid fint väder. Skanshofparken är inspirerad av bland annat Millesgården i Stockholm. Idéen är rätt ur historieböckerna. Kring 1800-talets mitt låg här ett så kallat utvärdshus med tillhörande parkträdgård kallad Rosendal.

Foto: Jesper Salén

Vad kommer de nya tillskotten att tillföra till Göteborgs restaurangscen?
– Det här sätter Skanstorget på kartan som Göteborgs nya restaurangdestination. Utöver våra restauranger så öppnar det en stor uteservering på Skansberget. Mexikanska monarkin har planer på en stor uteservering mitt på Skanstorget, Little Meats öppnar Big Bird lite längre bort på Övre husargatan och Spanska köket öppnar asiatiska köket. Området fullständigt exploderar i vår.

Hur kommer det sig att ni öppnar de nya ställena just nu?
– Det här har varit planerat sedan flera år tillbaka men att det skulle bli såhär bra tajming hade vi inte kunnat föreställa oss. Vi är påväg ur en pandemi och människor har ett enormt behov av att komma ut och socialisera.

Foto: Jesper Salén

Ni bytte nyligen namn från Avenyfamiljen till Göteborgsfamiljen, hur kommer det sig?
– Det är en naturlig tweek av namnet nu när vi är verksamma i flera olika stadsdelar i Göteborg.

Vad har ni för planer för resten av året?
– Nu börjar vi snart byggnation och renovering av Kaparen på Stigbergstorget för att ge Göteborgarna möjligheten att uppleva Stigberget från ett perspektiv man inte kunnat tidigare. När du kommer upp på takterrassen på Kaparen ser du älven på båda sidor om Sjöfartsmuseet, Masthuggskyrkan i öster, Gatenhielmska reservatet i söder och Majornas takåsar med Älvsborgsbrons brofästen i väster. Målet är att övertyga Marcus Berggren om att en bärs på ett tak inte utgör ett hot mot hans vilja att lava Majornabo när han och hans stockholmspolare är här och hälsar på.