Annons ↓ Annons ↑

Göteborgs bästa semlor 2022

Äntligen är fettisdagen runt hörnet och precis som sig bör har Djungeltrumman stenkoll på vart du ska bege dig för att frossa i fastlagsbullar, även känt som semlor. Är du ute efter att hitta semlan med den fluffigaste bullen, mest silkeslena grädden och godaste mandelmassan så är detta guiden för dig. Lossa livremmen och knäpp upp gylfen, här ska ätas semlor!

Margaretas bröd & bakverk, Frölundagatan 35A

Beger du dig ut mot Mölndal och Åby hittar du trotjänaren Margaretas Bröd & Bakverk med anor från 30-talet. Allt bakas och skapas på plats, i det egna bageriet. Råvarorna är valda med omsorg, mjöl av högsta kvalitet, och allt bakas från grunden. En semla här och du slungas tillbaka till Per-Albins folkhem. 
Hållplats: Fässbergsskolan
Buss: 25

Cum Pane, Mariagatan 17

I Majorna hittar vi mysiga Cum Pane vars ekologiska semla har hyllats flera år i rad. Den smakar inte bara otroligt utan är även kanske den mest estetiskt vackra semlan i hela Göteborg. Varför inte ta en tur förbi och bedöma själv?
Hållplats: Mariaplan
Spårvagn:  3, 11

Ahlströms konditori, Korsgatan 2

Den gamla godingen Ahlströms konditori erbjuder hela sex olika semlor. Här kan du välja mellan klassiska vetesemlor, minisemlor, wienerdegssemlor, vaniljsemlor, kanelbullesemlor och semlor utan tillsatt gluten. De fixar även semlor för andra allergier, här finns semlor för alla helt enkelt.
Hållplats: Domkyrkan
Spårvagn: 2, 6, 11
Buss: 16, 19, 25

Brogyllen, Västra Hamngatan 2

Trygga konditori Brogyllen är väl känt i staden. Hos Brogyllen kan du välja att få din semla med mandelmassa eller vaniljkräm, till detta fluffig grädde på en vetebulle smaksatt med kardemumma. Ta en tur förbi, beställ online eller få det hemkört till dig.
Hållplats: Domkyrkan
Spårvagn: 2, 6, 11
Buss: 16, 19, 25

Alvar & Ivar Surdegsbageri, Kastellgatan 11

Alvar & Ivar Surdegsbageri bakar sina bröd på lokalproducerat kulturspannmål från Wästgötarna. Allt är ekologiskt. En semla på surdeg, gott? Ja! Här kan du förbeställa dina semlor, betala med swish och sedan plocka upp bakverken utanför butiksdörren.
Hållplats: Olivedalsgatan
Spårvagn: 1, 2, 6

MR Cake, Lilla Badhusgatan 2b

Hos MR Cake hittar du både den klassiska semlan, såklart, och en vegansemla. En 100% växtbaserade semla med mjuk vetebulle (utan margarin) som toppas med en karamelliserad mandelfyllning, vaniljchantilly på havregrädde och florsocker. Kanske värd att testa även om man inte är vegan? Här brukar även kreativiteten flöda så bli inte förvånad om du stöter på en semmelwrap eller en cronut semla. 
Hållplats: Stenpiren
Spårvagn: 1, 5, 9
Buss: 50, 60, Röd X, X2, 114
Färja: 285, 286

Boulangerie Ducoin, Koopmansgatan 3

Boulangerie Ducoin i Majorna är riktigt poppis och här säljer semlorna slut snabbt. Kön brukar ringla sig lång längs Koopmansgatan med göteborgare som är sugna på deras kreation. En smakrik och saftig bulle med en riklig mängd mandelmassa och grädde.
Hållplats: Fjällgatan, Djurgårdsskolan
Spårvagn: 11
Buss: 190

Bullen & Brödet, Fjällgatan 34

Kliv in i värmen hos Bullen & Brödet i backen mitt i Gamla Masthugget. Det lilla bageriet erbjuder rykande färska bakverk, däribland himmelska semlor med gott om grädde. Tips är att vara ute i god tid, semlorna går åt snabbt…
Hållplats: Paradisgatan
Buss: 60, 190

Nordgårdens Bageri, Bolshedens industriväg 28

Nordgårdens Bageri i Billdal bakar färskt bröd och bakverk sex dagar i veckan. Bageriets semlor är gjorda på ekologiskt mjöl från Limabacka kvarn. En bulle med vackert spritsad grädde fylld med deras egna semmelfyllning utgör en rejäl och härlig semla. Värd en omväg!
Hållplats: Bolsheden
Buss: 767, X3

Steinbrenner & Nyberg, Stora Saluhallen

Hos Steinbrenner & Nyberg kan man hitta lite varstans i staden och här kan du välja mellan klassiska semlor och vaniljsemlor. Båda är gjorda på ekologiskt mjöl och nymalen kardemumma. Den klassiska semlans fyllning består av 67% mandel, äkta vaniljstång och nyrostade mandelbitar. 
Hållplats: Kungsportsplatsen
Spårvagn: 3, 4, 5, 7, 10
Buss: 18, 50

 

Vill du ha fler tips på var du hittar riktigt smarriga semlor? Spana in vår guide över 2021 bästa semlor här.