Annons ↓ Annons ↑

Göteborgs bästa semlor 2021

Nu är det semmeldags igen och Djungeltrumman har koll på var du hittar Göteborgs bästa semlorHär finns något för dig som gillar det mer klassiska men även något för dig som vill testa något helt nytt. Cronutsemla, någon?

Lilla Sur, Solrosgatan 11

Till det lilla surdegsbageriet Lilla Sur i Kålltorp sträcker sig köerna långa just nu. Här serveras det kremlor, en slags blandning mellan en kanelbulle och en semla. Går att fås med mandelmassa eller vaniljfyllning. Obs! Här gäller det att vara på hugget för att få tag på en.
Hållplats: Solrosgatan
Spårvagn: 3, 5

Boulangerie Ducoin, Koopmansgatan 3

Koopmansgatan Bröd och Bakverk Boulangerie Ducoin i Majorna är riktigt poppis och även här säljer semlorna slut snabbt. En smakrik och saftig bulle med en riklig mängd mandelmassa och grädde.
Hållplats: Fjällgatan, Djurgårdsskolan
Spårvagn: 11
Buss: 190

Ahlströms konditori, Korsgatan 2

Den gamla godingen Ahlströms konditori erbjuder hela sex olika semlor. Här kan du välja mellan klassiska vetesemlor, minisemlor, wienerdegssemlor, vaniljsemlor, kanelbullesemlor och semlor utan tillsatt gluten. De fixar även semlor för andra allergier, här finns semlor för alla helt enkelt.
Hållplats: Brunnsparken
Spårvagn: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 101, X
Buss: 16, 18, 19, 25, 50, 52, 60, 114

Cum Pane, Maria Gatan 17

I Majorna hittar vi mysiga Cum Pane vars ekologiska semla tidigare blivit utsedd till årets bästa av Sveriges Bagare och Konditorer. Varför inte ta en tur förbi och bedöma själv?
Hållplats: Mariaplan
Spårvagn: 3, 11

Lasse-Maja Bageri & Café, Långedragsvägen 134

På Lasse-Maja Bageri & Café i Västra Frölunda spritsas semlorna för fullt. Hit kan du svänga förbi för en eftermiddagsfika eller ringa och förbeställa för att sedan plocka upp godsakerna vid dörren. Det finns även möjlighet till hemleverans i närområdet.
Hållplats: Käringberget
Spårvagn: 11, 13
Buss: 91, 114

Bullen & Brödet, Fjällgatan 34

Kliv in i värmen hos Bullen & Brödet i backen mitt i Gamla Masthugget. Det lilla bageriet erbjuder rykande färska bakverk, däribland himmelska semlor med gott om grädde.
Hållplats: Paradisgatan
Buss: 60, 190

Alvar & Ivar Surdegsbageri, Kastellgatan 11

Alvar & Ivar Surdegsbageri bakar sina bröd på lokalproducerat kulturspannmål från Wästgötarna. Allt är ekologiskt. Här kan du förbeställa dina semlor, betala med swish och sedan plocka upp bakverken utanför butiksdörren.
Hållplats: Olivedalsgatan
Spårvagn: 1, 2, 6

Nordgårdens Bageri, Bolshedens industriväg 28

Nordgårdens Bageri i Billdal bakar färskt bröd och bakverk sex dagar i veckan. Bageriets semlor är gjorda på ekologiskt mjöl från Limabacka kvarn, fyllda med deras egna semmelfyllning.
Hållplats: Bolsheden
Buss: 767, X3

Brogyllen, Västra Hamngatan 2

Hos Brogyllen kan du välja att få din semla med mandelmassa eller vaniljkräm, till detta fluffig grädde på en vetebulle smaksatt med kardemumma. Ta en tur förbi, beställ online eller få det hemkört till dig.
Hållplats: Domkyrkan
Spårvagn: 2, 6, 11
Buss: 16, 19, 25

MR Cake, Lilla Badhusgatan 2b

Hos MR Cake finns det många semmelvarianter att välja på. Klassiska semlor, cronutsemlor, wienersemlor och veganska semlor. Om man är riktigt såld på semlorna går det att klicka hem semmelfyllningen som kommer i en spritspåse, sedan är det bara att klippa hål och börja baka.
Hållplats: Stenpiren
Spårvagn: 1, 5, 6, 9, 10, X
Buss: 50, 60, 114, Röd X, X2
Färja: 282, 283, 285ÄLV, 286ÄLV

Steinbrenner & Nyberg, Östra Larmgatan 6

Hos Steinbrenner & Nyberg kan du välja mellan klassiska semlor och vaniljsemlor. Båda är gjorda på ekologiskt mjöl och nymalen kardemumma. Den klassiska semlans fyllning består av 67% mandel, äkta vaniljstång och nyrostade mandelbitar. Vaniljsemlan är perfekt för nöt- och mandelallergiker.
Hållplats: Brunnsparken
Spårvagn: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 101, X
Buss: 16, 18, 19, 25, 50, 52, 60, 114