Annons ↓ Annons ↑

Frida Sundemo firar tio år som artist

Artisten, låtskrivaren och producenten Frida Sundemo firar tio år som artist. Vi har pratat med Frida om åren som gått och om hennes nya EP Sounds in my head som släpps för att fira hennes tio år som musiker.

Hej Frida! Nu firar du tio år som artist, har din resa sett ut som du förväntade dig? 
– Jag har aldrig riktigt tänkt så långt framåt i tiden utan försökt fokusera på det jag håller på med i stunden. Men när jag nu tänker tillbaka på det jag gjort känner jag mig väldigt stolt och glad över de vägar jag tagit och den musik jag gjort.

Vad skulle du säga är den största lärdom du fått efter tio år som artist? 
– Att det aldrig går att veta i förväg vilka låtar som kommer funka bäst. Det snackas alltid mycket om vilka singlar det finns på ett album men i mitt fall har det nästan alltid varit de minst tippade låtarna som mottagits bäst.

Hur behåller en sin nyfikenhet och skaparlusta under en sådan lång tid? 
– Det känns som att det har gått ganska snabbt faktiskt. Såklart har jag haft toppar och dalar i kreativiteten men jag tror mycket på rutiner och att skapa bra förutsättningar för skapande. Men också att våga ta en paus i stunden och göra något helt annat om en känner att det tar stopp.

I samband med tioårsjubileet släpper du även EP:n Sounds in my head. Vad handlar den om? 
– Jag har utgått mycket från känslor som kontrasterar varandra. Som skuld och kärlek, rädsla och mod. Hur de ofta existerar bredvid varandra hos en människa eller inom en relation. Det är intressant tycker jag.

Hur skulle du säga att ditt sound har utvecklats genom åren? 
– Graden av akustiska v.s. elektroniska element har varierat, men sen tror jag att melodispråket och ackorden har befunnit sig i ungefär samma värld hela tiden.

Vad har du för sommarplaner? 
– Jag tänkte spendera en hel del tid i studion och jobba på nytt material, vilket jag ser mycket fram emot! Och om Tegnell tillåter hoppas jag även kunna spendera en hel del tid på västkusten. Jag längtar dit!