Annons ↓ Annons ↑

Frida Sundemo

I helgen kommer Frida Sundemo hem till Göteborg och Oceanen. Vi har snackat med sångerskan om spelningen och hennes filmiska uttryck.

Du spelar på Oceanen på fredag, hur känns det att komma hem och spela i Göteborg?
– Det ska bli superkul! Det var flera år sen sist så det känns fint.

Berätta om musiken, vad inspirerar dig?
– Jag inspireras av nästan allt: storslagna filmer, samtal, vatten, relationer, rymden, träd, rädsla, varma bad, mina egna tankar, drömmar, filmmusik, trummor och massa mer. Att skapa musik är för mig ett väldigt personligt sätt att uttrycka mig, både rent musikaliskt men även genom texter. Det är på något vis svårt att sätta ord på eftersom det är något som alltid funnits där. Men jag älskar det.

Du har ju sjungit ett gäng år nu, har ditt uttryck förändrats något?
– Jag vet inte riktigt, det är nog för andra att avgöra. Men jag hoppas det, eftersom jag vill tro att jag hela tiden förändras och utvecklas och att det i bästa fall innebär ett uttryck i ständig rörelse. Själva kärnan av vad jag vill förmedla tror jag dock är ganska oförändrad. 

”Jag inspireras av nästan allt: storslagna filmer, samtal, vatten, relationer, rymden, träd, rädsla, varma bad, mina egna tankar, drömmar, filmmusik, trummor och massa mer”

Du har jämförts med bland andra M83 eftersom att din musik låter filmisk och storslagen, kan du hålla med om det? We are dreamers till exempel, som du sagt skrevs för Arenor och VM-krönikor.
– Det är väldigt fin jämförelse, tycker jag, och absolut ett band som inspirerat mig mycket! Jag älskar det storslagna, och inspireras mycket av både filmmusik och mäktiga filmer när jag skriver och producerar.

Nu är det ju tydligen VM i år igen. Ytterligare en VM-låt kanske?
– Haha, nä det tror jag inte. Det där jag sa om att ”den skrevs för arenor och VM-krönikor” var lite mer bildligt talat. Även om jag naturligtvis inte tackat nej till att bli soundtrack till en fet sportkrönika av något slag.

Du har ju också gjort en avstickare som skådespelerska, är det något du vill fortsätta med?
– Det var en oförglömlig upplevelse och otroligt kul, men jag ser det fortfarande som en avstickare och håller fokus på musiken framöver.

Vad händer framöver? Kommer vi få se mer av dig?
– Nu innan sommaren kommer en till singel från mitt album ”Flashbacks & Futures” tillsammans med lite olika remixer och versioner. Och om en månad blir det spelningar i Århus, Los Angeles och New York, vilket skall bli väldigt kul. Men först ser jag fram emot Göteborgsspelningen på fredag!

Bästa med Göteborg?
– Min familj och massa fina kompisar! Och saltvattnet.